Triki in nasveti
28.10.2014 10:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft OneDrive odslej z neomejenim prostorom

Uporabnikom oblačnega pisarniškega paketa Office 365 je odslej na voljo neomejen oblačni prostor v okviru Microsoftove storitve OneDrive.
Uporabnikom oblačnega pisarniškega paketa Office 365 je odslej na voljo neomejen oblačni prostor v okviru Microsoftove storitve OneDrive.

Ker konkurenca na področju ponudnikov oblačnega prostora za shranjevanje podatkov hitro raste, je Microsoft pred kratkim uporabnike oblačnega pisarniškega paketa Office 365 prijetno presenetil z odpravo omejitve za shranjevanje podatkov v oblačni prostor OneDrive. Uporabniki imajo namreč namesto dosedanjega enega terabajta oblačnega prostora na voljo kar neomejeno količino prostora. Nova ponudba podjetja Microsoft zajema vse naročnike oblačnega pisarniškega paketa Office 365, in sicer ne glede na vrsto naročniškega razmerja (Home, Personal, Business ali University).

Ker je osnovna različica oblačnega pisarniškega paketa Office 365 uporabnikom na voljo že za sedem evrov mesečno, je Microsoftova ponudba izjemno privlačna v primerjavi s ponudbo konkurenčnih podjetij, kot so Google Drive, Dropbox in Apple iCloud. Pri tem velja še omeniti, da je Microsoft ravno pred kratkim odpravil omejitev za velikosti datotek, ki jih lahko uporabniki naložijo na njegovo oblačno storitev OneDrive. Ta omejitev je bila namreč z dveh gigabajtov pomaknjena na kar 10 gigabajtov, torej je omejitev zdaj tolikšna, kot jo je pred kratkim postavilo tudi konkurenčno podjetje Dropbox. Podjetje Microsoft je sočasno s povečanjem omejitve nalaganja datotek dodalo še nekaj novih možnosti, med njimi pa najbolj izstopa možnost nalaganja datotek s trdega diska z všečnim spletnim vmesnikom. Celoten sistem dejansko deluje po principu povleci in spusti.


Prijavi napako v članku