Industrija
01.04.2021 10:55
Posodobljeno 4 dnevi nazaj.

Deli z drugimi:

Share

MediaTek presenetil in prehitel Qualcomm

V lanskem letu je podjetju MediaTek uspelo povečati proizvodnjo za kar 47,8 odstotkov.
V lanskem letu je podjetju MediaTek uspelo povečati proizvodnjo za kar 47,8 odstotkov.

Konkurenca na področju mobilnih procesorjev je iz dneva v dan večja, pri čemer s poceni izdelki prihajajo v ospredje predvsem kitajska podjetja. Med vsemi pa prednjači podjetje MediaTek. Inovativno kitajsko podjetje pa je tokrat šlo še dlje, saj mu je uspelo nemogoče. Na področju mobilnih procesorjev je namreč prehitelo doslej vsaj na videz nepremagljivo podjetje Qualcomm.

V lanskem letu je podjetju MediaTek uspelo povečati proizvodnjo za kar 47,8 odstotka v primerjavi z letom 2019. Skupno je uspešno kitajsko podjetje izdelalo 351,8 milijona v mobilnih procesorjev. Veliko povpraševanje po mobilnih procesorjih MediaTek gre pripisati predvsem njihovemu optimalnemu razmerju med ceno in zmogljivostjo. To v praksi pomeni, da procesor MediaTek za precej nižjo celo ponuja podobno zmogljivost kot precej dražji procesor podjetja Qualcomm.

Med največjimi odjemalci mobilnih procesorjev MediaTek za mobilne naprave najdemo kitajski podjetji Oppo in Realme. Ti sta namreč v lanskem letu skupno naročili kar 80 milijonov mobilnih procesorjev MediaTek. Poznavalci so prepričani, da bo MediaTek prednjačil tudi v letošnjem letu, saj kot za stavo niza nove zanimive procesorje.


Prijavi napako v članku