Strojna oprema
23.02.2006 14:50
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Matrox predstavil oddaljeno grafiko


Matrox Extio F1400 v akciji.

Grafični velikan Matrox se od začetkov 3D grafike ne vključuje v boj za igričarje, kot to počneta ATI in nVidia. Podjetje je ubralo drugo pot in se posvetilo pripravi grafičnih izdelkov za poslovne in profesionalne uporabnike. Njihov zadnji izdelek, imenovan Extio F1400, prinaša povsem novo uporabniško izkušnjo.

Extio F1400 je namreč prva samostojna grafična enota na svetu, ki omogoča, da nanjo priklopimo do štiri monitorje, tipkovnico, miško ter avdio periferijo – povsem ločeno od računalnika. Gre za t. i. oddaljeno grafično kartico, saj jo od računalnika lahko loči do 250 metrov optičnega kabla!


Le zakaj se tega niso domislili že prej?

Matroxov koncept in tehnologija, ki omogočata t. i. oddaljeno grafiko, prinašata nov fizični vidik v računalništvo. Administracija novih sistemov bo tako še naprednejša in enostavnejša, saj kombinacija poenostavljene integracije, večje zanesljivosti in kvalitete slike ter možnost dela na razdaljo ponujajo bistveno več kot katerakoli druga tehnologija ta hip.


PCI Express vmesnik za priklop optične povezave v osebni računalnik.

Varnost, prihranki pri prostoru, tišina pri delu (manj hrupa) so ene izmed največjih prednosti. Nov koncept poslovnega računalništva tako predvideva, da so grafični strežniki na varni lokaciji, zaklenjeni v hladni sobi, zaposleni pa do njih dostopajo preko računalnikov z uporabo t.i. Extio škatlice. Le-ta omogoča priklop do štirih monitorjev ter vse periferije in je za nameček pasivno hlajena – torej je neslišna in ne moti pri delu.


Zadnja stran Extia.

Prijavi napako v članku