Računalništvo, telefonija
04.01.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Maribor s svojo enotno kartico

Mariborski potniški promet ima od zdaj na voljo svojo enotno kartico, ki jo lahko uporabniki uporabljajo za vožnje z mestnim prometom, kmalu pa še za parkiranje in za prevoz z žičnico.
Maribor bo začel z uvajanjem enotne mestne kartice
Maribor bo začel z uvajanjem enotne mestne kartice

Maribor ima že kar nekaj časa na voljo pametno brezstično kartico za plačevanje voženj javnega potniškega prometa, vendar so se sedaj odločili še za dodatno izboljšavo.

Na novo kartico bo tako mogoče poleg uporabe na mestnih avtobusih za plačevanje voženj, naložiti še smučarske karte, kot tudi IJPP vozovnice. Prav tako bodo uporabniki kartico lahko uporabili tudi za plačilo gondole in kasneje še za plačevanje parkirnine, čeprav je že kar nekaj časa za to na voljo aplikacija EasyPark.

Validiranje bo na mestnih avtobusih potekalo na enotnem čitalcu, prilagojenem tudi za IJPP vozovnice, kar bo pohitrilo plačevanje voženj, saj je zdajšnjo kartico potrebno na validatorju držati tudi do nekaj sekund.

Uporabniki, ki imajo še stare kartice, lahko svoje naložene vožnje porabijo do 30. junija 2019. Prenos voženj iz stare kartice na novo ni mogoč.

Kljub temu, da naj bi novo kartico začeli uvajati že z 3. januarjem, je na prodajnih mestih za zdaj še nimajo. Prav tako še ni znano, ali bo možno vožnje kupovati tudi preko spleta, kar že omogoča Urbana, enotna kartica Ljubljane.

Cena kartice znaša 4 € in velja 10 let.


Prijavi napako v članku