LinkedIn
05.04.2022 09:36
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LinkedIn najavil LinkedIn Dating, Hrvati med prvimi uporabniki

Prvi mož LinkedIna za poslovno povezovanje se je odločil za velik korak naprej. Po vzoru Facebook Datinga tudi LinkedIn uvaja svojo različico s podobnimi funkcionalnostmi.

Lahko rečemo, da smo na ta korak že dolgo čakali. LinkedIn je bil vedno dokaj sramežljiv glede novih funkcionalnosti, vendar so po pogumnem koraku z LinkedIn Stories očitno ugotovili, da morajo poskusiti tudi z LinkedIn Dating.

Res je, LinkedIn Stories so ugasnili že manj kot eno leto po predstavitvi, natančneje poleti 2021, vendar Bryan Broslansky, glavni izvršni direktor podjetja meni, da ima Dating veliko bolj realne možnosti za preživetje na LinkedInu: “Želimo, da LinkedIn postane platforma, ki povezuje kolege, sodelavce in tekmece na nov način.”

LinkedIn Dating naj bi sredi aprila začel s pilotnim obdobjem. Prve države, ki bodo lahko poskusile novo možnost, bodo”najbolj goreči” oziroma najbolj čustveni narodi, kar po več svetovnih študijah vključuje okoli 20 držav. Med drugim bodo v prvi fazi na vrsto prišle Mehika, Kambodža, Španija, Francija, Filipini, Irak in Hrvaška.

Pri tistih, ki bodo lahko preizkušali nove možnosti, se bo prikazala modra vrstica v glavi LinkedInovega spletnega vmesnika, kjer bodo povabljeni k ogledu videoposnetka o tem, kaj prinaša nova funkcionalnost in kako jo uporabljati. S to spremembo bodo uporabniki na svojih LinkedIn profilih lahko prilagodili svoj poklicni in zasebni status pa tudi filtre, kakšne poslovne in zasebne partnerje iščejo.

LinkedIn doslej ni želel razkriti več o tem, ali bodo ljudje lahko na enak način dodali v svoj profil tudi svojo spolno usmerjenost in politično opredeljenost, vendar za to obstaja možnost glede na to, da je Broslansky napovedal osredotočenje tako na zasebne kot poslovne stike. Nekateri tuji novinarji predvidevajo, da bodo te možnosti vidne le tistim, ki se bodo z njihovo objavo strinjali in tistim iz iste skupine (orientacija/usmerjenost). Če torej teh podatkov ne boste delili, ne boste mogli videti podatkov ostalih uporabnikov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LinkedIn


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več