LinkedIn
05.11.2023 06:47
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Linkedin bo z umetno inteligenco pomagal do zaposlitve

Linkedin je v sredo predstavil pogovornega robota na osnovi umetne inteligence, ki ga oglašuje kot “trenerja za iskalce zaposlitve”, in razkril ostala orodja generativne umetne inteligence (AI) za premium uporabnike.

Predstavitev je bila povezana z obvestilom Linkedina, da je platforma presegla milijardo članov. Microsoftovo podjetje že mesece krepi svoj poudarek na orodjih, kot so avtomatizirana sporočila za “rekruterje”, opisi delovnih mest in predlogi za pisanje profilov z AI.

Novi AI chatbot, ki med drugim uporabnikom želi pomagati oceniti, ali je prijava na delovno mesto vredna njihovega časa, poganja OpenAI GPT-4.

Erran Berger, podpredsednik Linkedina za inženiring izdelkov pravi, da je inženirska ekipa Linkedina morala v platformo vložiti ogromno sredstev za zmanjšanje zakasnitvenih časov. “Na našem koncu smo morali zgraditi veliko stvari, da smo naredili to izkušnjo hitro,” je povedal Berger. “Ko imate te pogovorne izkušnje, je včasih občutek takšen, kot da gre za iskanje – pričakujete, da bo takojšnje. In zato smo morali razviti prave platformne sposobnosti, da smo to omogočili.”

Linkedin poskuša ponovno pospešiti rast prihodkov po osmih zaporednih četrtletjih upočasnjene rasti. Pred dvema tednoma je podjetje napovedalo skoraj 700 odpuščanj, večino teh iz inženirskega oddelka.

Uporabniki lahko novega chatbota zaženejo iz objave delovnega mesta tako, da izberejo eno od nekaj navedenih vprašanj, na primer “Sem dober kandidat za to delo?” ali “Kako se lahko najbolje pozicioniram za to delo?” Prva izbira bi sprožila analizo Linkedin profila in izkušenj uporabnika ter ponudila odgovore, kot je na primer: “Vaš profil kaže, da imate obsežne izkušnje z marketingom in načrtovanjem dogodkov, kar je relevantno za to vlogo.” Chatbot bo uporabniku pokazal tudi morebitne vrzeli v izkušnjah, ki bi mu lahko škodile v postopku prijave na delo.

Uporabnik lahko nadaljuje z vprašanjem, kdo dela v podjetju, kar bo sprožilo, da bo chatbot poslal nekaj profilov zaposlenih – morda povezav druge ali tretje stopnje – ki jih lahko uporabnik nato tudi kontaktira. Tudi samo sporočilo lahko uporabnik ustvari z uporabo generativne AI.

V preteklosti je uporaba AI pri zaposlovanju ali prijavah na delo pogosto naletela na kritike zaradi pristranskosti. Pri Linkedinu so se zavezali, da bo njihova umetna inteligenca sledila vsem ustaljenim protokolom za enakopravno izkušnjo.

Na družbenem omrežju Linkedin seveda lahko najdete tudi Računalniške novice.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
LinkedIn

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več