Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
TikTok
Socialna omrežja
26.09.2022 13:32

Deli z drugimi:

Share

Padec zaupanja uporabnikov v družbene medije v ZDA

eMarketerjeva letna primerjalna raziskava med odraslimi uporabniki družbenih medijev v ZDA razkriva, da je zaupanje v platforme družbenih medijev letos občutno padlo, zlasti na področjih zasebnosti, varnosti in ustreznosti oglasov.
Vir: : https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study
Vir: : https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study

Varnost podatkov in zasebnost sta glavna dejavnika, ki vplivata na zaupanje, je pokazala raziskava. Vseh devet platform, vključenih vanjo (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Snapchat, TikTok, Twitter in YouTube), je izgubilo zaupanje uporabnikov.

Facebookova dolga zgodovina kršitev zasebnosti še naprej vpliva na to, kako uporabniki dojemajo to družbeno platformo. Samo 18 odstotkov uporabnikov se je strinjalo ali močno strinjalo s trditvijo, da platforma ščiti njihovo zasebnost. Tudi pri drugih platformah je stopnja zaupanja precej nizka – da so njihova zasebnost in podatki zaščiteni, se je strinjalo ali močno strinjalo le 31 odstotkov uporabnikov LinkedIna in 30 odstotkov uporabnikov Pinteresta, pri drugih platformah je bil ta odstotek še nižji.

Občutek povezanosti in varnosti v spletni skupnosti je drugi najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na zaupanje. Toda delež uporabnikov, ki se je strinjal, da se pri sodelovanju in objavljanju na družbenih platformah počuti varen, je letos opazno upadel – z lanskih 44 odstotkov je padel na 35 odstotkov.

Tudi dojemanje ustreznosti oglasov se je od lani zmanjšalo na vseh preučevanih platformah. Pomemben dejavnik pri tem so verjetno Applove spremembe, povezane z zasebnostjo, ki omejujejo možnosti platform za ciljanje in merjenje rezultatov oglaševanja. Da so videli ustrezne oglase, se je strinjalo ali močno strinjalo le 26 odstotkov uporabnikov, lani je bilo takih 34 odstotkov vprašanih.

Družbene platforme morajo zaradi vsega naštetega okrepiti zaupanje, saj je to ključno za ohranitev obstoječih in pridobitev novih uporabnikov, oglaševalci pa bi morali dati prednost tistim platformam, ki si prizadevajo za povečanje zaupanja.


Vir: https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Diamantni partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več