Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter
TikTok
Socialna omrežja
26.09.2022 13:32

Deli z drugimi:

Share

Padec zaupanja uporabnikov v družbene medije v ZDA

eMarketerjeva letna primerjalna raziskava med odraslimi uporabniki družbenih medijev v ZDA razkriva, da je zaupanje v platforme družbenih medijev letos občutno padlo, zlasti na področjih zasebnosti, varnosti in ustreznosti oglasov.
Vir: : https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study
Vir: : https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study

Varnost podatkov in zasebnost sta glavna dejavnika, ki vplivata na zaupanje, je pokazala raziskava. Vseh devet platform, vključenih vanjo (Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Snapchat, TikTok, Twitter in YouTube), je izgubilo zaupanje uporabnikov.

Facebookova dolga zgodovina kršitev zasebnosti še naprej vpliva na to, kako uporabniki dojemajo to družbeno platformo. Samo 18 odstotkov uporabnikov se je strinjalo ali močno strinjalo s trditvijo, da platforma ščiti njihovo zasebnost. Tudi pri drugih platformah je stopnja zaupanja precej nizka – da so njihova zasebnost in podatki zaščiteni, se je strinjalo ali močno strinjalo le 31 odstotkov uporabnikov LinkedIna in 30 odstotkov uporabnikov Pinteresta, pri drugih platformah je bil ta odstotek še nižji.

Občutek povezanosti in varnosti v spletni skupnosti je drugi najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na zaupanje. Toda delež uporabnikov, ki se je strinjal, da se pri sodelovanju in objavljanju na družbenih platformah počuti varen, je letos opazno upadel – z lanskih 44 odstotkov je padel na 35 odstotkov.

Tudi dojemanje ustreznosti oglasov se je od lani zmanjšalo na vseh preučevanih platformah. Pomemben dejavnik pri tem so verjetno Applove spremembe, povezane z zasebnostjo, ki omejujejo možnosti platform za ciljanje in merjenje rezultatov oglaševanja. Da so videli ustrezne oglase, se je strinjalo ali močno strinjalo le 26 odstotkov uporabnikov, lani je bilo takih 34 odstotkov vprašanih.

Družbene platforme morajo zaradi vsega naštetega okrepiti zaupanje, saj je to ključno za ohranitev obstoječih in pridobitev novih uporabnikov, oglaševalci pa bi morali dati prednost tistim platformam, ki si prizadevajo za povečanje zaupanja.


Vir: https://www.insiderintelligence.com/content/user-trust-social-platforms-falling-according-our-new-study


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem iPROM.
Vas zanima več iz te teme?
Družbena omrežja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več