Telefoni
28.03.2015 12:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

LG Watch Urbane: Najboljša pametna ročna ura vseh časov

Pametna ročna ura LG Watch Urban se vam bo kljub visoki ceni zlahka prikupila.
Pametna ročna ura LG Watch Urban se vam bo kljub visoki ceni zlahka prikupila.

Podjetje LG Electronics je onkraj luže začelo s prodajo pametne ročne ure Watch Urbane, ki prinaša nove standarde na področju vse bolj priljubljenih nosljivih naprav. Novost je trenutno kakopak naprodaj le v Združenih državah Amerike, proti koncu pomladi pa naj bi bila na voljo še drugod po svetu. Pametna ročna ura LG Watch Urbane zaradi naprednih možnosti in prefinjene oblike ni ravno poceni, saj trgovci onkraj luže zanjo zahtevajo kar preračunanih 540 evrov, kar je skoraj dvakrat več, kot bo treba odšteti za vstopno različico pametne ročne ure Apple Watch.

Pri podjetju LG so prepričani, da bo novost brez težav prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike in celo poslovneže, saj je v primerjavi s sorodnimi izdelki odeta v precej bolj všečno, oblikovno dovršeno ohišje. Inženirji so pametno ročno uro Watch Urbane opremili z 1,3-palčnim (3,3-centimetrskim) zaslonom P-OLED ločljivosti 320 x 320 slikovnih točk, kar posledično pomeni, da gostota prikaza znaša 245 točk na palec. Zmogljiva strojna oprema nas zagotovo ne bo pustila na cedilu, saj obsega procesor Qualcomm Snapdragon 400 frekvence do 1,2 gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora. Pričakovano je na voljo še bogata paleta raznovrstnih tipal, kot so giroskop, pospeškomer, kompas in še mnogo več.

Celoto zaključuje še mobilni operacijski sistem Android Wear, za dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa skrbi 410-miliamperska baterija. Ta naj bi zagotavljala vsaj nekajdnevno brezskrbno uporabo pametne ročne ure LG Watch Urban.


Prijavi napako v članku