Računalništvo, telefonija
03.01.2021 13:38

Deli z drugimi:

Share

LG prvi z upogljivim OLED zaslonom za igre!

Računalniške zaslone bomo lahko kmalu prepogibali kar s pritiskom na gumb.
Računalniške zaslone bomo lahko kmalu prepogibali kar s pritiskom na gumb.

Upogljivi oziroma prepogljivi pametni mobilni telefoni so med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko mero zanimanja. Zato ne preseneča, da se za njimi vse bolj spogledujejo tudi izdelovalci zaslonov za igranje iger, ki so namenjeni osebnim računalnikom. Prvo podjetje, ki pa se je opogumilo na tem področju, pa je LG Electronics, saj bo v okviru letošnjega sejma potrošniške elektronike CES 2021 predstavilo prvi računalniški zaslon, ki ga bo mogoče uporabljati tako v ravnem, kot tudi v ukrivljenem načinu.

Podjetje LG Electronics bo za letošnji sejma potrošniške elektronike CES 2021 pripravilo prepogljiv računalniški zaslon OLED družine CSO (Cinematic Sound OLED) s 121,9-centimetrsko oziroma 48-palčno diagonalo in ločljivostjo 4K. Za prekop med ravnim in ukrivljenim zaslonom bo zadoščal pritisk na namenski gumb. Uporabnik bo tako raven zaslon uporabljal za gledanje videoposnetkov, ukrivljenega pa za igranje računalniških iger. S tem bo uporabnik dejansko pridobil dva zaslona v enem, kar bo zagotovo še izboljšalo uporabniško izkušnjo.

Inovativni računalniški zaslon OLED podjetja LG Electronics naj bi za nameček podpiral tudi spremenljivo frekvenco osveževanja slik. Ta bo namreč podpiral frekvence od 40 sličic na sekundo pa vse do 120 sličic na sekundo, kar je danes dejansko najmanj, kar ljubitelji računalniških iger pričakujejo od zaslona. Več o nadvse inovativnem zaslonu podjetja LG Electronics pa bo znanega v okviru sejma potrošniške elektronike CES 2021.


Prijavi napako v članku