Računalništvo, telefonija
05.09.2020 05:56
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo Tab P11 Pro: odlična tablica Android

Nadvse všečni in uporabni tablični računalnik Lenovo Tab P11 Pro.
Nadvse všečni in uporabni tablični računalnik Lenovo Tab P11 Pro.

Ameriško podjetje IDC Research je izdalo poročilo o prodaji tabličnih računalnikov v prvi polovici letošnjega leta, njegovi prvi izsledki pa so slabi. Kljub temu pri podjetju Lenovo še vedno verjamejo v to, da so lahko dobri tablični računalniki odličen delovni pripomoček ter sredstvo za kakovostno učenje. Njegovi inženirji so namreč pripravili novi tablični računalnik Android, ki po zmogljivosti in uporabnosti, vsaj v tem trenutku enostavno nima konkurence.

Tablični računalnik Lenovo Tab P11 Pro je opremljen z 29,2-centimetrskim oziroma 11,5-palčnim zaslonom OLED, ki se ponaša z ločljivostjo 2K (2.560 x 1.600 slikovnih točk) in združljivostjo s standardom HDR10. Celoto poganja osemjedrni procesor Snapdragon 730G frekvence 2,2 gigaherca. Tu najdemo še 4 oziroma 6 gigabajtov sistemskega pomnilnika (odvisno od različice) in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tega lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniških kartic microSD.

Ohišje tabličnega računalnika Lenovo Tab P11 Pro je izdelano iz kakovostnega aluminija in v debelino meri zgolj 7,7 milimetra (najdebelejši del). Dovolj dolgo avtonomijo delovanja mu zagotavlja baterija zmogljivosti 8.600 miliamper ur. S polno baterijo lahko namreč predvajamo videoposnetke do 15 ur oziroma deskamo po svetovnem spleto do osem ur. Ne gre spregledati niti štirih zvočniških sistemov JBL, ki zagotavljajo nadvse kakovostno predvajanje glasbe in zvoka.

Podjetje Lenovo žal še ni razkrilo maloprodajne cene tabličnega računalnika Tab P11 Pro in pripadajoče strojne opreme, kot je na primer praktična tipkovnica. Kljub temu verjamemo, da novost ne bo pretirano draga, vsaj v primerjavi s sorodnimi izdelki priznanih blagovnih znamk.


Prijavi napako v članku