Strojna oprema
23.03.2006 07:20
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Lenovo 3000 s širokim zaslonom

Mednarodno podjetje Lenovo je predstavilo svoj prvi prenosnik N100 s širokim zaslonom v okviru družine izdelkov Lenovo 3000. Prenosnik, ki je na voljo v dveh različicah, 15,4- in 14,1-palčnem modelu, je zasnovan za uporabo v manjših podjetjih, ki imajo ponavadi omejena finančna sredstva za računalniško opremo. Model N100 s širokim zaslonom tehta le 2,5 kg in je na voljo v 14,1- in 15,4-palčnem modelu ter omogoča 25 odstotkov večji prikaz podatkov v aplikacijah, kjer se uporabljajo preglednice ali za gledanje DVD-jev v optimalnem formatu. Prenosnik premore še bralnik pomnilniških kartic, štiri USB vrata, in 1394 ter S-Video vrata. Vgrajena spletna kamera za poslovno in osebno komunikacijo in vgrajeni čitalec prstnih odtisov za večjo varnost sta na voljo kot dodatna oprema.

Model N100 je na voljo s procesorjem Intel Core Duo ali Solo, ki učinkovito poganja več programov hkrati, na primer poslovne aplikacije, medtem ko se v ozadju izvaja program za iskanje virusov. N100 ima vgrajen 802.11 a/b/g brezžični LAN in 10/100 eternet pri vseh modelih, na izbranih modelih pa tudi modri zob (Bluetooth). Prenosni računalnik tako zadosti potrebam manjših podjetnikov, ki si želijo zmogljiv računalnik, brezžično povezavo s spletom ter multimedijska orodja, kot sta na primer spredaj vgrajeni stereo zvočniki in mikrofon za predvajanje in snemanje zvoka.

Prenosniki N100 iz družine Lenovo 3000 imajo vgrajena orodja, ki podjetjem pomagajo znižati stroške za tehnologijo, saj je v manjših podjetjih pomemben vsak privarčevan tolar. Med drugim so računalniki opremljeni z orodjem Lenovo Care, ki uporabnikom omogoča varno uporabo računalnikov in zagotavlja njihovo večjo zanesljivost. Tako lahko računalnik po okužbi z virusom z enim klikom povrnemo v delujoče stanje.


Prijavi napako v članku