Računalništvo, telefonija
10.09.2014 10:51

Deli z drugimi:

Share

Kvalitetne prometne informacije tudi v Sloveniji

Garmin International Inc., vodilni proizvajalec GPS naprav, najavlja razširitev uporabe tehnologije TPEG, ki omogoča hitro in točno prometno informacijo, na uporabnike SmartPhoneLink-a, za sprejem digitalnih prometnih informacij.
Garmin že nudi brezplačne prometne informacije za Slovenijo.
Garmin že nudi brezplačne prometne informacije za Slovenijo.

Garmin je začel z DAB prometnim servisom s TPEG tehnologijo v letu 2013 in jo sedaj v letu 2014 širi tudi v EMEA regijo preko SmartphoneLink-a.

Za razliko od TMC servisa, nov TPEG prometni standard ne ponuja samo pravo informacijo v živo ampak tudi pametno poda to informacijo z lokacijsko natančnostjo 10 metrov.

Tudi hitrost premikanja zastoja je ena od pomembnih informacij vozniku. Z osveževanjem podatkov na 1 minuto bo voznik vedno na tekočem s prometnimi razmerami. Prav tako, naprava izračuna alternativno pot, voznik sam, pa se na koncu odloči, glede na čas prihoda, o uporabi predlagane alternativne poti.

Pokritost prometa v 35 državah sveta, vključno s Slovenijo, na glavnih cestah, avtocestah in v mestih.

Promet deluje v Sloveniji za vse cestne navigacije GARMIN, ki omogočajo uporabo SmartPhone Link, brezplačne aplikacije za pametne telefone Android in iOS.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GARMIN d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GARMIN d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Pridružite se GARMIN SLOVENIJA na družabnem omrežju Facebook!

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GARMIN d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku