Računalništvo, telefonija
01.05.2020 09:20

Deli z drugimi:

Share

Končno nove igre za igralno platformo Google Stadia

Storitev Google Stadia naj bi bila kmalu bogatejša za številne nove igre!
Storitev Google Stadia naj bi bila kmalu bogatejša za številne nove igre!

Konec lanskega je podjetje Google v izbranih državah širom sveta ponudilo platformo za pretakanje iger Stadia. Nova storitev je na voljo povsem brezplačno, vendar z določenimi omejitvami. Različica Pro nove storitve podjetja Google je plačljiva, in sicer 9,99 evra mesečno oziroma 129 evrov za tako imenovan Founder’s Edition paket. Igričarski paket Founder’s Edition vsebuje napravo Chromecast Ultra za pretakanje visokoločljivih 4K in HDR vsebin, omejeno različico igralnega ploščka Night Blue, trimesečno naročnino na storitev Stadia Pro, trimesečno naročnino za prijatelja (Buddy Pass) in večjo svobodo pri izbiri uporabniškega imena.

Največja težava, s katero se je nova igralna konzola Google Stadia soočala do sedaj, je bilo pomanjkanje kakovostnih iger. To se je nedavno na srečo vendarle premaknilo na bolje. Zanjo je namreč na voljo tako priljubljena igra PUBG, kot tudi številne igre založniške hiše Electronic Arts, kot na primer Battle Royale. Večina iger je naročnikom paketa Stadia Pro na voljo brezplačno, če pa želimo igro kupiti in jo uporabljati tudi brez naročnine, nam je ta možnost na voljo, a bomo zanje plačali med 30 in 40 evri, kar seveda ni malo.

Na platformo Google Stadia bodo do konca leta prispele še številne igre, ki jih bomo zagotovo zelo veseli. Med njimi bomo našli igre, kot so EA SPORTS FIFA, Madden NFL, Star Wars Jedi: Fallen Order in še številne druge. Tu bodo na voljo tudi ekskluzivne igre za platformo Google Stadia, kot na primer igra Crayta.


Prijavi napako v članku