Operacijski sistemi
11.07.2013 05:47

Deli z drugimi:

Share

Končni Windows 8.1 že avgusta!

Operacijski sistem Windows 8.1 (različica RTM) bo za proizvajalce že sestavljenih računalnikov na voljo konec avgusta. Takoj za tem bo na voljo še uporabnikom operacijskih sistemov Windows 8, in sicer v obliki brezplačne nadgradnje preko portala Windows Store.
Windows 8.1 prinaša nove barve, ozdaja ter večje in manjše ploščice.
Windows 8.1 prinaša nove barve, ozdaja ter večje in manjše ploščice.

Podjetje Microsoft je v okviru konference Build Developer Conference 2013 najavilo razpoložljivost težko pričakovane nadgradnje za operacijski sistem Windows 8 (http://goo.gl/aXO2O). Ker se je nadgradnja Windows 8.1 (Blue) izkazala za stabilno in uporabniki so z njo bolj kot ne zadovoljni, so vodilni podjetja iz Redmonda sprejeli odločitev, da bo končna različica novega operacijskega sistema za proizvajalce že sestavljenih osebnih računalnikov na voljo že konec avgusta. Novost bo pričakovano opremljena z oznako RTM (Release to Manufacturing), prejeli pa jo bodo vsi vodilni proizvajalci osebnih in prenosnih računalnikov.

Uporabnikom operacijskega sistema Windows 8 bo nadgradnja na novi operacijski sistem na voljo najkasneje v začetku septembra. Ti si bodo nadgradnjo Windows 8 lahko prenesli kar preko spletnega portala Windows Store in to povsem brezplačno. Če uporabljate Okna 8 vam toplo priporočamo namestitev nadgradnje takoj, ko bo ta na voljo. Novost vam bo namreč poleg gumba »Start« prinesla še dodatne možnosti prilagajanja ikon, brskalnik Internet Explorer 11, izboljšani iskalnik Bing in orodje za napredno upravljanje z uporabniškimi računi. Tu bo na voljo še možnost uporabe programa Skype tudi ob zaklenjenem računalniku, izboljšana tipkovnica za na dotik občutljive zaslone, posodobljene aplikacije in še mnogo več.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku