Računalništvo, telefonija
14.12.2016 09:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo kmalu dobili telefon s kar 8 GB sistemskega pomnilnika?

Pametni mobilni telefon HTC 11 bo na račun večjega sistemskega pomnilnika kos tudi najtežjim opravilom.
Pametni mobilni telefon HTC 11 bo na račun večjega sistemskega pomnilnika kos tudi najtežjim opravilom.

Na začetku letošnjega novembra so se na spletu pojavile govorice o novem pametnem mobilnem telefonu podjetja HTC, ki naj bi se brez težav kosal s konkurenčnejšimi izdelki in naj bi bil predstavljen na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barceloni v začetku leta 2017. Najnovejše govorice pa kažejo na to, da bo novi HTC 11 kot prvi opremljen s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Večja količina sistemskega pomnilnika je seveda povezana z mobilnim operacijskim sistemom Android, saj za pravilno delovanje zahteva ogromne sistemske vire, poleg tega bo kot nalašč za predvajanje vsebin, povezanih z navidezno resničnostjo.

Če lahko verjamemo še drugim spletnim govoricam, bo novi pametni mobilni telefon HTC 11 opremljen z nadvse zanimivo strojno opremo. Imel naj bi namreč 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk. Za nameček bo celo ukrivljen, kar bo še dodatno izboljšalo uporabnost mobilne naprave, zato verjamemo, da kupcev ne bo razočaral. Poleg tega naj bi novost razpolagala s kar dvojnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Za opravljanje videokonferenc in zajemanje sebkov pa naj bi bila na voljo kamera ločljivosti osem milijonov točk.

Pametni mobilni telefon HTC 11 bo razpolagal še s procesorjem Snapdragon 835 in baterijo kapacitete 3.700 miliamper ur. Napolnili jo bomo zelo hitro, saj bo telefon polno združljiv s tehnologijo Quick Charge 4.0. Omogočala bo 20-odstotno hitrejše polnjenje v primerjavi s tehnologijo Quick Charge 3.0. V praksi bo to pomenilo, da bo petminutno polnjenje zadoščalo za pet ur pogovorov. Ker bo učinkovitost polnjenja kar 30 odstotkov višja, to pomeni, da se bo naprava med polnjenjem precej manj segrevala, kar bo zmanjšalo nevarnost pregrevanja ter s tem možnosti za požar in celo eksplozijo.


Prijavi napako v članku