Telefoni
06.04.2021 10:41

Deli z drugimi:

Share

Kdaj bo na voljo iPhone SE s povezavo 5G?

Naslednja različica poceni telefona iPhone SE naj bi prinesla povezavo 5G.
Naslednja različica poceni telefona iPhone SE naj bi prinesla povezavo 5G.

Podjetje Apple nas je že pred časom presenetilo s pripravo pametnega mobilnega telefona iPhone SE (2020). Ta je opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD ločljivosti 1.334 x 750 slikovnih točk, pod njim pa se nahaja gumb z vgrajenim bralnikom prstnih odtisov Touch ID. Na zadnji strani ima digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K s povprečno hitrostjo do 60 sličic na sekundo.

Ker pa novi iPhone SE ne podpira hitrega mobilnega omrežja 5G ne preseneča, vse več ljubiteljev telefonov Apple čaka na novo različico miniaturnega telefona. Na žalost pa bo treba na novost še nekoliko počakati. Ta naj bi bila namreč na voljo šele tekom naslednjega leta. Drugih večjih izboljšav, razen procesorske moči, pa novi pametni mobilni telefon iPhone SE naj ne bi prinesel.

Na precej boljši iPhone SE pa naj bi bilo treba počakati vse do leta 2023. Ta naj bi bil opremljen s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo. Zaslon naj bi se razprostira po celotni sprednji strani mobilnega telefona. V zaslonu pa bo na voljo luknja namenjena spletni kameri. Enako vrsto zaslona pa naj bi podjetje Apple uporabilo tudi pri izdelavi pametnega mobilnega telefona iPhone 14.


Prijavi napako v članku