Računalništvo, telefonija
14.09.2020 08:01
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Eden boljših video predvajalnikov za vaš telefon

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client je eden najboljših za mobilne naprave!
Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client je eden najboljših za mobilne naprave!

Predvajanje videoposnetkov s privzetimi večpredstavnostnimi predvajalniki na mobilnih napravah ni enostavna naloga, saj ne podpirajo nekaterih video formatov. Na srečo lahko to oviro enostavno premostimo z namestitvijo brezplačnega večpredstavnostnega predvajalnika VideoLAN Client ali krajše VLC. Ta ja namreč med ljubitelji filmov in videa zelo priljubljen, saj je preprost za uporabo, za tekoče predvajanje videoposnetkov potrebuje malo sistemskih virov in podpira prav vse najbolj uveljavljene video kodeke.

Večpredstavnostni predvajalnik VLC se ponaša s podporo za tridimenzionalno prikazovanje videoposnetkov in navidezno resničnost, podporo za predvajanje novih formatov, kot so HEIF, WebM in AV1, podporo za protokole Wayland, SMBv2 in SMBv3 in izhod AirPlay ter možnost uporabe tehnologije slika-v-sliki. Posebej priročno pa je, da podpira predvajanje lokalno shranjenih datotek, lahko pa tudi iz drugih virov, ki so na voljo prek omrežja.

Ker je večpredstavnostni predvajalnik VLC odprtokoden, to pomeni, da tu ni oglasov ali prikritih orodij za sledenje uporabnikom. Z drugimi besedami to pomeni, da je VLC eden najboljših večpredstavnostnih predvajalnikov za mobilnih platformah. Uporabniki mobilnih naprav Android lahko najnovejši mobilni predvajalnik VLC prenesejo na spletni povezavi https://play.google.com/store/apps/details?id=org.videolan.vlc, za iOS pa na povezavi https://apps.apple.com/app/apple-store/id650377962.


Prijavi napako v članku