Triki in nasveti
04.08.2016 06:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako najhitreje do največje in najboljše nadgradnje za Windows 10?

Nadgradnja Windows 10 Anniversary Update je od vas oddaljena le za en miškin klik!
Nadgradnja Windows 10 Anniversary Update je od vas oddaljena le za en miškin klik!

Prek kratkim je podjetje Microsoft ponudilo v prenos največjo nadgradijo za svoj najboljši operacijski sistem Windows 10, ki prinaša vrsto nadvse uporabnih izboljšav (bit.ly/Windows-10-Anniversary-Update-RN). Ker podjetje Microsoft nadgradnjo Windows 10 Anniversary Update pošilja v »paketih« oziroma »sklopih«, jo bodo vsi uporabniki širom sveta prejeli v naslednjih nekaj dneh. Če pa sodite v skupino ljudi, ki jim čakanje ni preveč po godu, lahko največjo nadgradnjo za Windows 10 tudi »pospešite«.

Za pričetek namestitve nadgradnje Windows 10 Anniversary Update ni potrebno storiti nič drugega, kot obiskati Microsoftovo namensko spletno stran, ki je na voljo na povezavi bit.ly/Windows-10-Update-History ter klikniti na gumb »Get the Anniversary Update now«. Po izvedenem kliku se bo na vaš osebni računalnik prenesla datoteka, s pomočjo katere boste lahko hitreje prišli do največje nadgradnje za Windows 10. Orodje bo najprej preverilo ali vaš računalnik izpolnjuje minimalne strojne in programske zahteve, nato pa se bo samodejno pričel prenos namestitvene datoteke. Sam prenos bo zaradi velikosti namestitvene datoteke trajal kar nekaj časa, sama hitrost pa bo seveda odvisna od hitrosti vaše povezave v svetovni splet.

Nadgradnjo Windows 10 Anniversary Update se vsekakor splača namestiti, saj ta prinaša vrsto uporabnih izboljšav. Med njimi najdemo nekoliko spremenjen meni Start, spletni brskalnik Edge z možnostjo uporabe razširitev, sistem Hello za možnost prijave v operacijski sistem in namenske aplikacije kar z nosljivimi in mobilnimi napravami, funkcijo Active Hours, ki nam bo olajšala delo z operacijskim sistemom Windows 10, saj se bodo posodobitve nameščale takrat, ko računalnika ne bomo uporabljali ter izboljšano protivirusno zaščito Windows Defender, ki bo delovala tudi v primeru, da je na osebnem računalniku že nameščena druga protivirusna rešitev. Če pa z največjo nadgradnjo za operacijski sistem Windows 10 ne boste zadovoljni, nič zato, saj jo boste lahko na sila enostaven način odstranili iz vašega računalnika. V primeru težav ali vprašanj v povezavi z nadgradnjo vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku