Triki in nasveti
30.07.2015 08:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako nadgraditi vaš operacijski sistem na Windows 10?

Microsoft je v pripravo operacijskega sistema Windows 10 vložil veliko truda!
Microsoft je v pripravo operacijskega sistema Windows 10 vložil veliko truda!

Pred kratkim je podjetje Microsoft najavilo dobo operacijskega sistema Windows 10, ki so ga uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov stežka pričakovali, saj združuje vse prednosti operacijskih sistemov Windows 7 in Windows 8 oziroma Windows 8.1 (http://bit.ly/Win-10-Start). Novost je na voljo za brezplačen prenos oziroma nakup v kar 190 državah po vsem svetu in je prevedena v vse svetovne jezike, skupaj s slovenščino. Med večjimi prednostmi sistema Windows 10 najdemo meni Start, namizno Cortano, spletni brskalnik Edge, boljši grafični vmesnik ter nov, izboljšan Command Prompt. Novost je brezplačno na voljo za uporabnike licenčnih operacijskih sistemov Windows 7, Windows 8 in Windows 8.1 ter preizkuševalce, in sicer za obdobje do enega leta.

Če želite svoj operacijski sistem Windows 7, Windows 8 ali Windows 8.1 brezplačno nadgraditi na Windows 10, je postopek sila enostaven. Za to namreč zadošča le klik na spletno povezavo bit.ly/Windows-10-Namestitev, prenos in zagon datoteke MediaCreationTool32 ali MediaCreationToolx64 ter izbira možnosti Upgrade this PC now. Prenos operacijskega sistema Windows 10 se bo opravil samodejno, skupaj z namestitvijo oziroma nadgradnjo. Orodji MediaCreationTool32 in MediaCreationToolx64 lahko uporabite tudi za prenos novosti in izdelavo namestitvene zgoščenke ali pomnilniškega ključa USB. To naredite tako, da namesto možnosti Upgrade this PC now izberete možnost Create installation media for another PC in sledite navodilom.

V primeru težav ali vprašanj z nadgradnjo ali namestitvijo operacijskega sistema Windows 10 vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku