Računalništvo, telefonija
14.01.2019 11:45
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako bomo upravljali z dostopi v letu 2019?

Kako bomo upravljali z dostopi v letu 2019?
Kako bomo upravljali z dostopi v letu 2019?

Gartnerjeva raziskava ob koncu leta 2018 prikazuje trende upravljanja identitet in dostopov, ki jih bomo ugledali v letošnjem letu. Zahvaljujoč rastoči uporabi oblačnih storitev, mikrostoritev in digitalizacije ter s tem povezanih nevarnosti bodo morali vodje IT oddelkov prilagoditi in razviti sisteme za upravljanje identitet in dostopov. Zaradi hitro rastoče digitalizacije in uvedbo novih zakonov, kot je bil GDPR lani, se bodo storitve upravljanja identitet morale decentralizirati. Medtem ko je bil klasičen način upravljanja identitet osnovan na vnaprej določenih pravilih, bo naslednja generacija uporabljala učenje s pomočjo umetne inteligence naprednih analitik.

Vse več podjetij se odloča za implementacijo rešitev za upravljanje identitet in dostopov, ki poskrbijo za varnost podatkov, ustreznost z zakonodajo in znižujejo nevarnost kraje poslovnih skrivnosti. S takšno rešitvijo lahko enostavno upravljamo s pravicami in dostopi velikega števila uporabnikov in poskrbimo, da imajo dostop le do ustreznih podatkov, v skladu z varnostno politiko podjetja.

Med poznanimi velikimi podjetji, ki uporabljajo One Identity Manager velja omeniti vodilnega proizvajalca namiznih procesorjev Intel, ameriško finančno podjetje s kreditnimi karticami American Express, multinacionalno naftno korporacijo Chevron ter številna druga podjetja. Tudi v Sloveniji se vse več podjetij odloča za implementacijo orodij za upravljanje identitet in dostopov.

Predstavitveni letak rešitve One Identity Manager (v angleškem jeziku!)

V podjetju ADM Adria so certificiran ponudnik in implementator rešitve One Identity Manager. Pohvalijo se lahko s številnimi primeri implementacije v Sloveniji in tujini. V podjetju namenjajo veliko truda v lastno izobraževanje in zadovoljstvo strank, zaradi česar so na domačem trgu prepoznavni kot zanesljiv partner. Zato so s strani proizvajalca One Identity pridobili status Platinum+, ki zagotavlja najboljše prakse svetovalcev in dolgoročno zavzemanje za uspešno implementacijo rešitev pri strankah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku