Dodatki za računalnike
21.05.2016 08:50
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj zmore hladilnik za 4 “jurje”?

Kaj zmore hladilnik za 4 "jurje"?
Kaj zmore hladilnik za 4 "jurje"?

Kaj bi odgovorili, če vas vprašamo, kaj pričakujete od hladilnika, ki stane skoraj štiri evrske tisočake. Upali bi si staviti, da bi se našel kdo, ki bi odgovoril, da mora takšen hladilnik lastnika streči od spredaj in zadaj, znati pa bi moral tudi “prepevati”.

Očitno so podoben odgovor dobili tudi pri LG-ju in tem “humoristom” željo tudi uresničili. Nadgradili so namreč lanski model najsodobnejšega in že tako pregrešno dragega hladilnika in ponudili hladilnik LFXS30786S z vgrajenim Bluetooth zvočniškim sistemom. Pri LG-ju so na ta način resnici na ljubo samo izkoristili še eno tržno nišo.

Po njihovih raziskavah uporabniških izkušenj naj bi bilo poslušanje glasbe bodisi pri kuhanju, pomivanju posode ali pa zgolj uživanju ob jutranji kavi med kupci izredno priljubljeno. Poleg tega so zvočniki, vgrajeni v hladilnik, po mnenju proizvajalca odlična rešitev za vse tiste, ki si želijo privarčevati nekaj prostora. Zanimivo, glede na dejstvo, da LG-jev “paradni konj” ni ravno kompaktnih mer, poleg tega pa je bistveno dražji od marsikaterega zmogljivega zvočniškega seta. Kljub temu nam je ideja všeč.

LG pa ni prvi proizvajalec bele tehnike, ki je zvočnike vgradil v hladilnik. Na sejmu CES leta 2014 je namreč Whirpool predstavil “hladilniške zvočnike”, lansko leto pa je isto podjetje predstavilo velik hladilnik z vgrajeno precej zmogljivo zvočniško strojno opremo. Podoben podvig je uspel tudi inženirjem pri Samsungu, le da so šli še korak dlje in svoj Family Hub Refrigerator opremili celo z brezžičnim radiem in velikim 21.5-palčnim zaslonom. Ta uporabniku prikazuje sporočila z njegovega telefona, prek njega pa je mogoče tudi naročevati hrano.

Vas zanima več iz te teme?
hladilniki

Prijavi napako v članku