Računalništvo, telefonija
24.05.2019 11:14

Deli z drugimi:

Share

Kaj so nam prinesli novi Applovi prenosniki MacBook?

Prenosni računalniki Apple MacBook Pro so bili deležni manjših, a pomembnih posodobitev!
Prenosni računalniki Apple MacBook Pro so bili deležni manjših, a pomembnih posodobitev!

Pred časom so se na spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple še pred začetkom poletja ponudilo v prodajo novo različico enega najboljših prenosnih računalnikov na svetu. To se je dejansko tudi zgodilo, saj so pri računalniškem gigantu ponudili v prodajo prenovljeno različico tako 33-centimetrskega (13-palčnega) kot 38,1-centimetrskega (15-palčnega) prenosnega računalnika MacBook Pro, ki so opremljeni z vrstico na dotik (Touch Bar). Ker so bili ti opremljeni z novo generacijo Intelovih procesorjev in zmogljivejšo strojno opremo, to pomeni, da so postali zmogljivejši in s tem še bolj uporabni.

Najzahtevnejšim uporabnikom bo zagotovo pisan na kožo prenovljen model s 15-palčnim zaslonom, saj je ta odslej na voljo tudi v navezi z nadvse zmogljivim osemjedrnim Intelovim procesorjem devete generacije Core i9 frekvence 2,5 gigahercev oziroma 5 gigahercev v pohitrenem načinu. Kupcem so na voljo še dva šibkejša Intelova procesorja, in sicer Core i7 frekvence 2,6 gigahercev oziroma 4,5 gigahercev v pohitrenem načinu in Core i9 frekvence 2,3 gigahercev oziroma 4,8 gigahercev v pohitrenem načinu.

Medel s 13-palčnim zaslonom je bil tudi deležen novih Intelovih procesorjev. Najšibkejši model je opremljen s štirijedrnim procesorjem Intel Core i5 osme generacije frekvence 2,4 gigahercev oziroma 4,1 gigahercev v pohitrenem načinu, zmogljivejši pa razpolaga z Intelovim procesorjem Core i7 frekvence 2,4 gigahercev, ki v pohitrenem načinu doseže frekvenco 4,7 gigahercev. Zato ne preseneča, da so ti za do 40 odstotkov zmogljivejši od predhodnikov.

Inženirji podjetja Apple so se pri prenovi prenosnih računalnikov MacBook Pro seveda lotili tudi tipkovnice, saj je uporabnikom povzročala veliko sivih las, saj so tipke ob stiku s trdimi delci kar odpadle. Računalniški gigant naj bi tipkovnico tokrat izdelal iz boljših materialov na stikalih pod tipkami. Kljub temu so tipkovnice na novih prenosnikih vključene v program za popravilo, kar nakazuje, da težave še niso čisto odpravljene. Morda pa podjetje Apple s to potezo le želi med potrošniki povrniti že precej skrhano zaupanje.


Prijavi napako v članku