Življenjski slog
Poslovne rešitve
04.10.2023 11:20

Deli z drugimi:

Share

Kaj potrebujete za uspešen sestanek?

Sestankovanje v nedogled je realnost v mnogih podjetjih. Kar bi lahko dorekli v enem ali dveh sestankih, se pogosto raztegne na več nepotrebnih srečanj.
Kako lahko vrhunsko opremo izkoristite za izobraževalne namene? Foto: Teksel
Kako lahko vrhunsko opremo izkoristite za izobraževalne namene? Foto: Teksel

Razlog? Razdrobljenost zaposlenih in neprimerna konferenčna oprema. Pandemija je iz pisarn naredila mesto duhov. Delavci so ostali doma in v veliki večini primerov uporabljali zastarelo in neprimerno računalniško opremo. To je bilo takrat, kaj pa sedaj?

Velika večina delavcev se je vrnila v poslovne prostore, kar nekaj pa se jih sproti odloča med hibridnim delom, torej delom od doma in delom v pisarni. To pa predstavlja izziv za komunikacijo v podjetju, ki morda povrh vsega še ni moderniziralo svojih prostorov za sestanke in videokonferenčne klice.

Kako lahko povsem običajno sejno sobo spremenite v prostor, kjer bo beseda tekla brez tehnoloških ovir? Kako lahko enako opremo izkoristite tudi za izobraževalne namene?

Kamere, zvočniki, mikrofoni in interaktivni zasloni

Glavni element sejnih in konferenčnih sob je interakcija. Vsa pozornost mora biti torej usmerjena v zagotavljanje kar najboljše interakcije.

Prvi gradnik dobre interakcije in ena najpomembnejših komponent vsake videokonferenčne sobe je nedvomno kamera. Kamere nizke kakovosti prikazujejo nejasno sliko ali sliko, kjer lahko opazimo vsak »piksel« na obrazu človeka. Povprečne kamere so najpogostejši način, s katerim ogrožamo kakovost komunikacije.

Ne pozabimo, da je velik del komunikacije tudi govorica telesa in samo kakovostna kamera lahko ujame podrobnosti, ki so ključne za globoko in smiselno interakcijo. Kamere visoke ločljivosti z dodatnimi funkcijami, kot so samodejno ostrenje in sledenje obrazu, naredijo vsako videokonferenco bolj živahno in realistično. V podjetju Teksel boste na primer našli konferenčno kamero Owl Labs Owl Bar, ki se lahko združi z dodatnimi Owl kamerami za največjo pokritost prostora.

Podobno velja za mikrofone. Slaba kakovost zvoka lahko povzroči nesporazume in zmanjša produktivnost sestanka. Posledično ostane veliko nedorečenega, kar vodi v dodatne nepotrebne sestanke. V najslabšem primeru lahko povzroči celo izgubo posla, če ključne informacije niso pravilno interpretirane.

Mikrofoni z visoko zmogljivostjo, opremljeni s tehnologijami za zmanjševanje hrupa in odmeva, lahko znatno izboljšajo razumevanje govora in omogočijo gladko komunikacijo. Tehnologije, kot so usmerjeni mikrofoni, ki zaznavajo govor iz določene smeri in zmanjšujejo hrup okolice, so neprecenljive v sobah z večjim številom sodelujočih.

Mikrofoni so skoraj nepogrešljivi za potrebe izobraževanja. Zvok slabe kakovosti vodi v napačno razumevanje, napačno razumevanje pa v dodatno delo za vsakega posameznika. Teksel vam omogoča, da izbirate med najboljšimi ponudniki AV opreme. Med ponudbo podjetij AVer, ClearOne, Logitech, Vissonic boste zagotovo našli ustrezno rešitev.

Zvočniki so tretji ključni gradnik dobre komunikacije. Neustrezni zvočniki lahko ustvarijo zvok, ki je preglasen, nejasen ali poln šuma, kar otežuje razumevanje in kvari osredotočenost sodelujočih. Zvočniki visoke kakovosti s tehnologijami za zmanjšanje hrupa in širokim frekvenčnim razponom omogočajo naravno in jasno zvočno izkušnjo. Sodobni zvočniki lahko tudi inteligentno prilagodijo glasnost in dinamiko zvoka glede na velikost prostora in število prisotnih oseb.

Na koncu pa ne smemo pozabiti na interaktivne zaslone. Ti zasloni so pomembni za deljenje informacij, predstavitev podatkov in sodelovanje v realnem času. S funkcijami, kot so večtočkovni zasloni na dotik, prepoznavanje rokopisa in možnost povezave z različnimi napravami, interaktivni zasloni omogočajo večplastno interakcijo, ki presega običajno video komunikacijo. BenQ, iiyama, StarBoard so imena, za katere ste zagotovo že slišali. Skupno jim je, da domujejo v podjetju Teksel. Katerega izbrati? Pošljite svoje zahteve na info@teksel.si in AV strokovnjaki vam bodo pomagali izbrati optimalno rešitev.

Ko vse te elemente združimo v dobro načrtovani in tehnično dovršeni videokonferenčni sobi, je končni rezultat komunikacijsko okolje, ki je zmožno podpirati najrazličnejše poslovne ali izobraževalne potrebe.

Izziv pa ni le v izbiri prave opreme, ampak tudi v njeni pravilni postavitvi in integraciji, da se zagotovi najvišja možna kakovost zvoka in slike.

Na vsakem koraku so vam lahko v pomoč strokovnjaki podjetja Teksel. Kontaktirajte jih na www.teksel.si ali info@teksel.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več