Računalništvo, telefonija
29.01.2019 07:42
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesla nova generacija operacijskega sistema Windows 10?

Nova generacija operacijskega sistema Windows 10 bo na voljo za prenos v drugi polovici letošnjega leta.
Nova generacija operacijskega sistema Windows 10 bo na voljo za prenos v drugi polovici letošnjega leta.

Nedavno smo poročali o posodobitvi April 2019 Update za Microsoftov operacijski sistem Windows 10, ki bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 aprila prinesla številne nove možnosti, vključno z povsem novim grafičnim vmesnikom z novimi temami (http://bit.ly/2DFsnP5). Microsoft bo poskrbel tudi za ločitev digitalne asistentke Cortana z iskalnim poljem in za možnost odstranitve določenih aplikacij, ki jih doslej ni bilo mogoče odstraniti. Tu bo zagotovljena tudi privzeta podpora za formate RAW, kar bo zagotovo razveselilo napredne uporabnike.

Naslednjo večjo posodobitev operacijskega sistema Windows 10 pa pri podjetju Microsoft načrtujejo že v drugi polovici letošnjega leta. Tu govorimo o posodobitvi Windows 10 Build 18823, ki pa je trenutno še vedno v zgodnji fazi razvoja. Kljub temu bo nova različica priljubljenega operacijskega sistema Windows 10 najbolj zagretim preizkuševalcem po vsej verjetnosti na voljo še pred pomladjo. Šele takrat pa bo seveda jasno, kakšne novosti in izboljšave nam bo ta prinesla.

Uporabniki operacijskih sistemov Windows 10 pri tem seveda upajo na to, da nova posodobitev ne bo povzročala težav, kot jih je nedavna posodobitev Windows 10 October 2018 Update. Ta je namreč uporabnikom povzročila toliko težav, da jo je bilo podjetje Microsoft prisiljeno začasno umakniti kar dvakrat.


Prijavi napako v članku