Telefoni
27.08.2019 10:44

Deli z drugimi:

Share

Je to nova pametna ura Apple Watch 5?

Je to nova pametna ura Apple Watch 5?
Je to nova pametna ura Apple Watch 5?

Apple Watch 5 po vsej verjetnosti prihaja septembra, vendar za razliko iPhona 11 – o katerem je že marsikaj znanega – o novi pametni uri ne vemo prav veliko. Kot kaže pa se bo tudi to spremenilo, saj so po spletu zaokrožile prve fotografije domnevnega modela Apple Watch 5 (na sliki). Fotografija je bila objavljena na trenutno zasebni Instagram profil in deljena s strani spletnega portala SlashLeaks. Na fotografiji lahko vidimo “close-up” posnetek ekrana ure Apple Watch, dodatno pa so bile objavljene informacije o programski opremi in modelu. Vse to nas je dodobra prepričalo, da bi to lahko bila pametna ura Apple Watch 5.


Glavna razloga, zakaj smo tako prepričani, da gre za novi model Applove ure je, ker jo poganja za zdaj še ne izdani operacijski sistem watchOS 6, poleg tega pa, kar je v bistvu še bolj pomembno, gre za model A2157, ki ni vezan na nobeno trenutno Applovo pametno uro.


Številka modela je bila pred kratkim izdana s strani komisije “Eurasian Economic Commission”, kar je portal MacRumors označil kot legitimen model. Ravno zaradi tega smo še toliko bolj prepričani, da bi dotična fotografija lahko bila prava.


Izgleda podobno, kot prejšnji model

Zavedamo se, da je slika lahko lažna oz. prirejena, če pa resnično gre za novi model, iz same slike težko razberemo neke oprijemljive novosti. Kar se tiče samega dizajna, dotična ura izgleda zelo podobno kot predhodnica Apple Watch 4. To nas niti ne preseneča preveč, kajti Apple je ravno za ta model spremenil dizajn, kar pomeni, da za novo pametno uro ne pričakujemo bistvenih sprememb.


Za zdaj je znano samo to, da lahko za novi model pričakujemo nova keramična ogrodja in ogrodja iz titana. Ostale novosti bi naj bile v večji meri osredotočene na programsko opremo in ne toliko na zunanjost naprav. V ospredju bo tako tehnologija spremljanja spanja in microLED ekran. Torej, tudi če je ta slika lažna in v resnici ne gre za novo pametno uro Apple Watch 5, imamo vsaj občutek, kako približno bi lahko izgledala nova ura.


Kakorkoli že, kmalu lahko pričakujemo izid nove ure, ki naj bi izšla skupaj z novim iPhonom 11. Datum izida za novi Applov telefon je napovedan za 11. september, takrat pa pričakujemo tudi uro.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več