Računalništvo, telefonija
25.10.2010 09:56

Deli z drugimi:

Share

Izposoja elektronskih knjig kmalu mogoča?

Amazon izboljšal in pocenil e-bralnik Kindle
Amazon izboljšal in pocenil e-bralnik Kindle

Pobudnik najcenejšega prenosnega računalnika na svetu XO, Nicholas Negroponte, je v avgustu napovedal, da bo konec leta 2015 le še zanemarljivo število tistih, ki bodo za izobraževanje in kakovostno preživljanje prostega časa uporabljali papirnate knjige. Da bodo običajne knjige kmalu postale del naše zgodovine, verjame celo ameriško združenje založnikov. To je namreč na področju prodaje e-knjig v slabem letu dni zabeležilo kar 207-odstotno rast.

Sedaj se je na klasične knjige in celo knjižnice “spravila” še izjemno priljubljena spletna prodajalna Amazon. Ta je namreč napovedala, da bo do konca leta uvedla storitev izposoje elektronskih knjig. Nova storitev bo seveda namenjena vsem, ki imajo v lasti priljubljeni bralnik e-knjig Kindle. Uporabniki si bodo posamično knjigo lahko izposodili za največ 14 dni. Po preteku dveh tednov bo vsebina seveda postala nedostopna.

Pri tem velja še omeniti, da je storitev izposoje elektronskih knjig sicer že nekaj časa na voljo uporabnikom e-bralnikov Nook. Ta je bila s strani uporabnikov zelo dobro sprejeta. Če se bo tržno zelo zanimiva storitev obnesla še med uporabniki e-bralnikov Kindle spletne prodajalne Amazon, se knjigam in knjižnicam v bližnji prihodnosti zagotovo ne obeta nič dobrega.


Prijavi napako v članku