Računalništvo, telefonija
14.05.2019 09:03

Deli z drugimi:

Share

Izdelani prvi testni primerki najboljšega procesorja Apple doslej!

Mobilni procesor Apple A13 naj bi bil tehnološko precej bolj napreden od konkurenčnih rešitev.
Mobilni procesor Apple A13 naj bi bil tehnološko precej bolj napreden od konkurenčnih rešitev.

Če gre verjeti najnovejšim spletnim govoricam, je podjetje TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) zagnalo poskusno proizvodnjo najboljšega procesorja Apple doslej. Tu seveda govorimo o mobilnem procesorju A13, ki bo poganjal vse novejše mobilne naprave računalniškega giganta. V mislih pa imamo predvsem novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone, ki bodo nasledili modele XS, XS Max in XR.

Mobilni procesor Apple A13 bo izdelan na osnovi 7-nanometrskega proizvodnega procesa, pri čemer bo tu šlo za nekoliko posodobljen proces, ki še ni v uporabi. Podjetje TSMC bo namreč novi mobilni procesor za podjetje Apple izdelalo s prenovljeno tehnologijo EUV (Extreme Ultraviolet Litografy), ki ima oznako N7 Pro. Ta bo dejansko omogočala izdelavo še zmogljivejših mobilnih procesorjev s še manjšo porabo električne energije, kar bodo zagotovo znali ceniti predvsem tisti uporabniki Applovih mobilnih naprav, ki pričakujejo tako visoko zmogljivost kot dolgo avtonomijo delovanja.

Trenutno je o prihajajočem Applovem mobilnem procesorju znanega še, da bo ta za preračunavanje podatkov po vsej verjetnosti uporabljal štiri fizična procesorska jedra in bo imel precej izboljšano grafično kartico. Poleg tega bo opremljen še s sistemom strojnega učenja in umetne inteligence, ki naj bi pripomogel k še boljši uporabniški izkušnji uporabe Applovih mobilnih naprav. Kljub temu so poznavalci prepričani, da novi mobilni procesor A13 podjetja Apple ne bo opremljen s podporo za mobilna omrežja 5G, saj ta tehnologija še kar dolgo časa ne bo na voljo večini uporabnikom Applovih mobilnih naprav širom sveta. To bomo po vsej verjetnosti ugledali šele v modelu A14.


Prijavi napako v članku