Računalništvo, telefonija
09.08.2005 06:07
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iTunes obnorel Japonsko


Apple iTunes je na Japonskem prava uspešnica.

Apple je lahko s prodajo glasbenih datotek na Daljnem vzhodu sila zadovoljen, saj so japonski ljubitelji glasbe v prvih štirih dneh po odprtju spletne prodajalne iTunes kupili ter presneli že več kot milijon pesmi.

Tovrstni uspeh ameriškega podjetja gre pripisati nizkim cenam glasbenih datotek (250 slovenskih tolarjev) ter pestri ponudbi, ki vključuje mešanico lokalnih izvajalcev in mednarodnih zvezdnikov.

“iTunes je postala vodilna japonska spletna prodajalna glasbe v samo štirih dneh, saj se je prek nje prodalo dvakrat več skladb, kot vse ostale spletne prodajalne glasbe prodajo v enem mesecu”, je ponosno dejal predsednik uprave Appla Steve Jobs.

Spletna prodajalna iTunes na Japonskem ljubiteljem glasbe ponuja inovativne rešitve, ugodne cene, povezovanje z iPod-om in možnosti osebnih nastavitev, ki so z več kot 500 milijoni prodanih skladb iTunes postavile na prvo mesto na svetu med spletnimi prodajalnami glasbe.

Japonski iTunes ponuja privržencem glasbe priljubljene lokalne izvajalce kot so Ulfuls, Def Tech, Crazy Ken Band, Chara, Little Creatures in Chie Ayado ter mednarodne zvezdnike kot so U2, Jack Johnson in Bjork.

S programsko opremo iTunes 4.9 imajo poslušalci Daljnega vzhoda vse kar potrebujejo za odkrivanje, naročanje, urejanje in poslušanje Podcast-ov, ki so na voljo tudi v japonskem jeziku (InterFM, Sotokoto in Radio Nikkei).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več