Računalništvo, telefonija
23.11.2006 10:48

Deli z drugimi:

Share

Iskratel aktiven v mednarodnem znanstvenem sodelovanju

Predstavniki Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in ruske Univerze za telekomunikacije so pred kratkim v Sankt Petersburgu v Rusiji podpisali sporazum o pedagoškem in znanstveno-raziskovalnem sodelovanju, v okviru katerega bo s konkretnimi projekti sodeloval tudi Iskratel.

Sporazum na pedagoški ravni predvideva izmenjavo študentov in predavateljev obeh univerz, znanstveno-raziskovalno sodelovanje pa bo temeljilo predvsem na skupnih projektih, med katerimi bodo tudi konkretni projekti Iskratela.

Slovensko stran so na dogodku zastopali dekan Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani dr. Tomaž Slivnik, vodja Laboratorija za telekomunikacije dr. Janez Bešter, regionalni direktor Iskratela v Sankt Petersburgu Bogdan Zupan in Iskratelov tehnični direktor Drago Žepič. Na strani ruske univerze so pri sklenitvi sporazuma sodelovali najvišji predstavniki z rektorjem A. A. Gogoljem na čelu.

Z medsebojno izmenjavo znanj in izkušenj s področja telekomunikacij bo sodelovanje podpisnic zagotovo doprineslo tako k širšemu spektru znanja študentov, kot tudi k širši implementaciji Iskratelovih rešitev.


Prijavi napako v članku