Telefoni
15.11.2016 10:10
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IPhone 8 – ukrivljen ekran, brezžično polnjenje in še mnogo več

IPhone 8 - ukrivljen ekran, brezžično polnjenje in še mnogo več
IPhone 8 - ukrivljen ekran, brezžično polnjenje in še mnogo več

Govorice o novem iPhonu 8 prihajajo iz vseh možnih strani in izluščiti tiste “prave” in resnične ni najlažja naloga. Kakorkoli že, mnogi strokovnjaki in analitiki se strinjajo, da naj bi naslednik iPhona 7 bil poseben, saj naj bi Apple pripravil iPhone kot ga še ni bilo. Zadnje napovedi analitikov Barclays Research centra kažejo, da naj bi IPhone 8 imel ukrivljeni ekran, hkrati pa naj bi minimiziral prostor med ekranom in robom telefona. Nekateri celo trdijo, da tega prostora sploh ne bo.

Applovi viri so po pisanju portala TechRadar zatrdili, da dizajn telefona še ni 100-odstotno potrjen, vendar vse kaže, da Apple resno cilj na ožanje prostora med ekranom in robom telefona – morda lahko pričakujemo ekran v stilu Samsunga Galaxy S7?

Poročilo dodatno kaže v smeri večanja ekrana napram iPhonu 7, in sicer bi naj iPhone 8 imel 12,7-centimetrski ekran ter celo 14,73-centimetrski ekran pri “večji” verziji. Govorice o ukrivljenem ekranu segajo daleč nazaj, hkrati pa je veliko govora o OLED ekranu, ki naj bi bil ostrejši in bolj varčen.

Če vsemu temu dodamo še govorice o brezžičnem polnjeju, steklenemu ohišju in bralniku očesne šarenice, dobimo zares popolnoma predrugačeno napravao, ki bi za Apple pomenila novo poglavje v evoluciji iPhona. Kljub vsemu moramo vse takšne in drugačne govorice jemati z določeno mero rezerve, saj je postavljanje previsokih pričakovanj včasih kar dvorezen meč.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku