Digitalizacija
Monitorji
Poslovne rešitve
29.08.2021 16:09
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kakšna je vloga interaktivnih zaslonov v učilnici?

V svetu, kjer prevladuje tehnologija, je za učitelje vse večji izziv, kako ujeti pozornost svojih učencev. Da bi pritegnili njihovo pozornost, so morali učitelji prilagoditi svoja predavanja, kjer je bila interaktivna tehnologija v veliko pomoč.
Današnji interaktivni zasloni imajo številne funkcije, ki izboljšujejo izobraževalno izkušnjo tako učencev kot tudi učiteljev.
Današnji interaktivni zasloni imajo številne funkcije, ki izboljšujejo izobraževalno izkušnjo tako učencev kot tudi učiteljev.

Dokazano dejstvo je, da je aktivno učenje boljše od pasivnega pouka. Kako poskrbeti, da bodo učenci ostali na robu svojih sedežev in prostovoljno sodelovali? Tehnologija še naprej pretresa vse vidike vsakdanjega življenja. Od gospodarstva in industrije do tega, kako ljudje komunicirajo ali se sproščajo, tehnologija je preoblikovala naš način življenja, dela in učenja. V okolju, ki vsebuje toliko digitalnega hrupa, je sodelovanje s študenti za današnje učitelje velika uganka. Kako prepričati učenca, naj pozabi na pametni telefon, ki je velik motilec med poukom in naj raje pozornost preusmeri na predavanje? Interaktivni zasloni in table bi lahko premostili to vrzel med učitelji in učenci.

Konec tradicionalnih belih tabel

Interaktivni zasloni v mnogih pogledih nadomeščajo zastarele bele table v učilnicah. Današnji interaktivni zasloni imajo številne funkcije, ki izboljšujejo izobraževalno izkušnjo tako učencev kot tudi učiteljev. Učiteljem ponujajo fleksibilnost, prilagodljivo in večkratno uporabo ter različna orodja, s katerimi je lahko učenje inovativno, intuitivno in zabavno. Tudi učenci lahko izkoristijo tehnologijo interaktivnih zaslonov v svojo prid oziroma prid celotnega razreda. Svoje delo, ideje ali misli lahko preprosto preslikajo na interaktivni zaslon.

StarBoard je priznana blagovna znamka, ki že vrsto let razvija in vodi razvoj na področju interaktivne tehnologije. Ker se ravno bližamo novemu šolskemu letu, je smiselno, da se pripravimo na neizogibne tehnološke izzive. Najbolj priljubljeni različici StarBoard interaktivnih zaslonov pokrivata oba spektra uporabe, napredno in osnovno. StarBoard TE-QS2 in TE-XP1 sta opremljena z najnovejšo tehnologijo na dotik. Personalizirate lahko izgled zaslona z izbiro različnih velikosti in okvirjev.

Kaj odlikuje Starboard interaktivne zaslone?

StarBoard TE-QS2 se lahko pohvali z večnamensko stransko vrstico, kjer se skriva 15 parov funkcijskih gumbov, ki jih lahko uporabite v skoraj vsakem okolju, kjer sta v ospredju sodelovanje in predavanje. Torej interaktivni zasloni StarBoard niso izključno namenjeni samo šolstvu, zaradi svoje preproste in intuitivne uporabe jih lahko uporabite tudi v poslovnem okolju za videokonference in poslovne predstavitve.

Podobno kot pri velikem bratu je StarBoard TE-XP1 primeren za različna okolja. Serija XP je opremljena z infrardečo tehnologijo na dotik, dvema 15-vatnima sprednjima zvočnikoma za bolj jasen in glasen zvok ter zmogljivo strojno opremo, ki vašo delovno površino spremeni v digitalno igrišče tako za učence kot učitelje. Obe različici odlikuje preverjena tehnologija zaslona na dotik, ki omogoča upravljanje z več prsti ali pisalom, ki se lahko uporablja za pisanje, risanje in navigacijo.

Tudi najbolj zmogljiva strojna oprema je brez ustrezne programske opreme le prazna lupina.

Kaj zajema programska oprema StarBoard Software?

Na interaktivnih zaslonih StarBoard je nameščena uporabniku prijazna programska oprema StarBoard Interactive Software (SBS), ki je bila razvita in oblikovana v prid pedagoške digitalizacije. Ta se hitro širi po slovenskih osnovnih in srednjih šolah, kjer digitalizacijo pridno izkoriščajo za spodbujanje učenja. SBS vsebuje in omogoča:

  • Brezplačne konferenčne klice do 49 uporabnikov
  • Orodja za komentiranje in označevanje ter stranski in zgornji meni za hitro dostopnost do funkcij
  • Uvoz različnih formatov dokumentov, njihovo shranjevanje in deljenje
  • Integriran iskalnik z neposrednim dostopom do interneta
  • Širok nabor integriranih izobraževalnih virov
  • Dodatki, orodja za sodelovanje, igre, animacije za glavne učne predmete

Za učitelje so pripravili programsko shemo StarClass Management, ki omogoča interaktivno poučevanje v učilnicah. Zasnovana je tako, da imajo učitelji popoln nadzor nad aktivnostmi, s katerimi lahko bolj učinkovito spodbudijo učence k učenju in sodelovanju. Še ena inovacija podjetja StarBoard je programska oprema SBS Note, ki je prilagojena različnim disciplinam, predvsem pa je ustvarjena za vodenje predstavitev in deljenje dokumentov.

Za več informacij o StarBoard interaktivnih zaslonih obiščite spletno stran www.teksel.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
interaktivne table interaktivni zaslon

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TEKSEL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TEKSEL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

teksel-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TEKSEL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SAOP d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92
Digitalna transformacija ni le beseda enodnevnica, ampak postavlja trende in smernice za nadaljnji razvoj poslovnih procesov. Nove in transformativne tehnologije so osvajala delovna ... Več