Računalništvo, telefonija
19.04.2019 09:21

Deli z drugimi:

Share

Intel presenetil z bogato paletno novih energijsko varčnih procesorjev

Novi procesorji Intel Core s sredicami Coffee Lake-T bodo pri delovanju porabili do največ 35 vatov električne moči.
Novi procesorji Intel Core s sredicami Coffee Lake-T bodo pri delovanju porabili do največ 35 vatov električne moči.

Zaradi velikega povpraševanja po procesorjih podjetja AMD, konkurenčnemu podjetju Intel ne preostane nič drugega, kot da s pospešenim tempom razvija nove procesorje. Zato ne preseneča, da bo računalniški gigant uporabnikom osebnih računalnikov kmalu ponudil v prodajo nove procesorje družine Core, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih jeder Coffee Lake-T. To v praksi pomeni, da bodo ti procesorji pri delovanju porabili do največ 35 vatov električne moči, a bodo ob tem dovolj zmogljivi oziroma učinkoviti, da se bodo brez težav kosali tudi z najzahtevnejšimi opravili.

Podjetje Intel bo nove procesorje opremilo z oznako »T«, skupaj pa bomo deležni kar sedmih novih procesorjev, in sicer Core i3-9100T, Core i3-9300T, Core i5-9400T, Core i5-9500T, Core i5-9600T, Core i7-9700T in Core i9-9900T. Vsi modeli družine Core i3 bodo opremljeni s štirimi fizičnimi procesorskimi jedri, medtem ko bodo modeli Core i5 razpolagali s šestimi jedri. Modeli Core i7 in Core i9 bodo imeli za preračunavanje podatkov na voljo osem procesorskih jeder, pri čemer bo najzmogljivejši model Core i9-9900T nudil še 16 procesorskih niti. To bo v praksi seveda pomenilo hitrejše delovanje, predvsem pa za aplikacije, ki bodo znale to tudi dejansko izkoristiti.

Pri tem velja še omeniti, da bodo vsi novi procesorji Intel družine Core žal izdelani s pomočjo, za današnje čase, nekoliko zastarelim 14-nanometrskim proizvodnim procesom, na srečo pa bodo vsi modeli razpolagali še z lastno vgrajeno grafično kartico. Novi procesorji podjetja Intel, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih jeder Coffee Lake-T, bodo uradno predstavljeni 15. maja letos, prve osebne računalnike opremljene z njimi pa lahko pričakujemo še pred pričetkom poletja.


Prijavi napako v članku