Računalništvo, telefonija
10.10.2019 06:18
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 na voljo že prihodnje leto

Igralna konzola Sony PlayStation 5 bo naprodaj konec naslednjega leta.
Igralna konzola Sony PlayStation 5 bo naprodaj konec naslednjega leta.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki prisegate na igralno konzolo PlayStation. Pri podjetju Sony so namreč potrdili, da bo njihova prihajajoča igralna konzola opremljena s prodajno oznako PlayStation 5 in bo prodajne police trgovin ugledala proti koncu prihodnjega leta. Novost bo za nameček opremljena s povsem novim igralnim ploščkom, ki bo opremljen z dodatnima dvema gumboma za še boljšo izkušnjo pri igranju konzolnih iger.

Iz doslej razkritih informacij je znano, da naj bi inženirji podjetja Sony za prihajajočo igralno konzolo Playstation 5 izbrali procesor AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in z vgrajeno grafično kartico, ki bo temeljila na osnovi zgradbe Navi. Grafična sredica bo grafične vsebine poganjala pri frekvenci do dveh gigahercev, kar je celo več od frekvence jeder grafičnih kartic AMD Radeon RX 5700XT in Radeon RX 5700, ki prav tako temeljijo na osnovi zgradbe Navi. To posledično pomeni, da bo igralna konzola Sony Playstation 5 brez težav lahko poganjala grafično zahtevne konzolne igre v ločljivosti 4K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času. Novost obljublja še hitrejši pogon Solid State ter izboljšani avdio procesor, ki bo poskrbel za boljšo kakovost zvoka pri igranju priljubljenih iger.

Več o prihajajoči igralni konzoli Sony Playstation 5 bo znanega naslednje leto. Tu pa seveda ne smemo pozabiti na konkurenco – novo igralno konzolo Xbox podjetja Microsoft, ki naj bi v letu 2020 ljubiteljem konzolnih iger v prvi vrsti prinesla predvsem večjo odzivnost, kar bo v praksi pomenilo hitrejše “nalaganje” priljubljenih iger. Spletni viri navajajo, da naj bi inženirji s tem dosegli do 40-krat hitrejše shranjevanje in prebiranje podatkov v primerjavi z obstoječo igralno konzolo Xbox One.


Prijavi napako v članku