Računalništvo, telefonija
05.05.2019 07:46

Deli z drugimi:

Share

Huawei napovedal televizor ločljivosti 8K s povezavo 5G!

Podjetje Huawei bo združilo prednosti pametnih televizorjev s hitrim mobilnim omrežjem 5G.
Podjetje Huawei bo združilo prednosti pametnih televizorjev s hitrim mobilnim omrežjem 5G.

Globalna uvedba mobilnega omrežja pete generacije (5G), ki v prvi vrsti prinaša predvsem hitrejše in bolj zanesljive mobilne povezave, bo s seboj prinesla tudi prihod večjega števila naprav, povezanih z internetom za pametne domove. Poleg tega ima novo omrežje vsaj na papirju velik potencial za uspeh, saj naj bi teoretično ponujalo do 20 gigabajtov prenosa na sekundo. To bo kot nalašč za predvajanje videoposnetkov na zahtevo in za ponujanje številnih novih mobilnih storitev, ki trenutno zaradi počasnega mobilnega interneta še niso na voljo.

Zaradi hitrega prenosa podatkov v okviru omrežja 5G so inženirji podjetja Huawei sprejeli odločitev, da s podporo zanj opremijo kar televizor, ki omogoča izris nadvse kakovostnih slik v ločljivosti 8K. Tu dejansko gre za prvi tovrstni televizijski sprejemnik, ki bo zlahka prepričal tudi najzahtevnejše. Visoke hitrosti omrežja 5G bi namreč morale omogočati pretakanje in prenos TV programov visoke ločljivosti, vključno s 360 stopinjskimi videoposnetki in navidezno resničnostjo. Novost bi se seveda lahko uporablja tudi kot usmerjevalnik za druge naprave, kot so telefoni, tablice in očala, kar bo uporabnikom omogočilo dostop do navidezne resničnosti.

Pri podjetju Huawei načrtujejo, da bodo s podporo za hitro mobilno omrežje 5G v bližnji prihodnosti opremili celo osebne računalnike. Njihova poslovna vizija je namreč, da v naslednjih treh letih postanejo eden od petih največjih proizvajalcev osebnih računalnikov na svetu. Računalniki s podporo za mobilno omrežje 5G bodo podjetju Huawei nedvomno prinesli precejšnjo prednost na trgu, saj kitajsko podjetje proizvaja lastne modeme za mobilno omrežje 5G, ki so daleč pred konkurenco.


Prijavi napako v članku