Računalništvo, telefonija
04.06.2019 02:28
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei Mate 20 Pro ponovno v Googlovem programu Android Q beta

Huawei Mate 20 Pro ponovno v Googlovem programu Android Q beta
Huawei Mate 20 Pro ponovno v Googlovem programu Android Q beta

Ko je Google v začetku maja na svoji konferenci IO 2019 uradno naznanil prihod novega operacijskega sistema Android Q, je ob tem razkril, da bo za začetek razpoložljiv na 21 telefonih. Toliko jih ne namreč uvrstil na seznam svojega programa Android Q beta. Eden teh telefonov je bil Huaweiev lanskoletni paradni konj, Mate 20 Pro.

Nedavno pa je ameriška vlada podjetje Huawei uvrstila na seznam podjetij, s katerimi ameriška podjetja ne smejo poslovati, če nimajo izrecnega dovoljenja vlade. Ker je Google ameriško podjetje, je bil primoran prekiniti sodelovanje s Huaweiem. Posledično je tudi umaknil Huawei Mate 20 Pro s seznama telefonov, ki bodo prejeli Android Q. Situacija pa se je zdaj ponovno obrnila.

Ameriške oblasti so začasno, natančneje za 90 dni, umaknile omenjeno prepoved poslovanja, Huawei pa je tako vsaj začasno dobil nazaj svojo licenco za Googlove mobilne storitve in Googlovo različico mobilnega operacijskega sistema Android. Google je telefon Huawei Mate 20 Pro zdaj uvrstil nazaj na seznam telefonov v programu Android Q beta. To pomeni, da obstaja verjetnost, da bo Huaweiev telefon v prihodnje morda le deležen androidnih posodobitev.


Prijavi napako v članku