Telefoni
20.04.2010 19:37

Deli z drugimi:

Share

HTC napovedal nove funkcionalnosti mobilnikov

HTC ne spi na lovorikah.
HTC ne spi na lovorikah.

Podjetje HTC je dodobra uveljavljeno na področju visoko zmogljivih mobilnikov in kot kaže bo tudi v prihodnje tako, saj ne spijo na lovorikah, ampak že snujejo tehnologije, ki jih bodo v bližnji prihodnosti vgradili v svoje naprave. Na tiskovni konferenci v Južni Afriki so javnosti obelodanili nekatere izmed njih.

Trenutno noben od HTC-jevih mobilnikov ne omogoča uporabnikom snemanja HD video posnetkov, pa čeprav so 720p snemanje nekateri napovedovali že za model Desire, ki je prišel na prodajne police prejšnji mesec. Po HTC-jevih napovedih naj bi kupci lahko nekje do polovice prihodnjega leta kupili njihove mobilnike, ki bodo sposobni posneti video posnetke v kvaliteti 1080p. Od prihajajočih novosti omenimo nov 5.1 zvočni sistem za mobilnike, ki ga razvijajo skupaj s podjetjem Yamaha. Natančen datum prihoda mobilnikov s tem sistemom ni znan, a naj bi se to zgodilo še pred prihodom prej omenjenih modelov z zmožnostjo HD snemanja. Kot zadnjo pomembno novost omenimo, da planirajo že čez nekaj mesecev kupcem ponuditi tudi mobilnike s 14,4 Mbps HSPA+ povezljivostjo.

Špekulira se tudi, da naj bi HTC izdelal tudi svoj čistokrvni tablični računalnik, temelječ na operacijskem sistemu Android, a zanesljivih informacij o njem trenutno še ni.


Prijavi napako v članku