Strojna oprema
03.03.2008 09:13
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP v Sloveniji vodilni ponudnik na področju tiskalnikov

Analitsko podjetje IDC je predstavilo rezultate raziskave slovenskega tiskalniškega trga za zadnje četrtletje leta 2007, po katerih je HP dosegel odlične rezultate na področju brizgalnih večnamenskih ter barvnih in črno-belih tiskalnikov.

Na področju brizgalnih večnamenskih tiskalnikov je HP dosegel 54-odstotni tržni delež po številu prodanih enot in 60,4-odstotni tržni delež po skupni vrednosti prodanih enot. S tem je dosegel 2,6-krat večji tržni delež kot drugi največji ponudnik na slovenskem trgu. Še posebej uspešni so bili izdelki v cenovnih razredih med 50 in 99 evri ter 100 in 199 evri.

HP je na letni ravni na tem segmentu povečal prodajo za 18 odstotkov, kar je odličen rezultat na segmentu trga, ki je na letni ravni upadel za 21 odstotkov. Najuspešnejši HP-jevi modeli na tem tržnem segmentu so bili PhotoSmart C4280, DeskJet F4180 in PhotoSmart C5280, ki so skupno predstavljali 31 odstotkov celotnega trga na področju prodanih enot.

Pri črno-belih laserskih tiskalnikih je HP dosegel 46,3-odstotni tržni delež po številu prodanih enot, na področju barvnih laserskih tiskalnikov pa 48,1-odstotnega po številu prodanih enot. Na področju barvnih laserskih tiskalnikov je HP dosegel tudi 48,1-odstotni tržni delež po skupni vrednosti prodanih naprav.

“Rezultati četrtletne raziskave podjetja IDC potrjujejo našo vodilno vlogo na trgu tiskalniških naprav v Sloveniji,” je povedal direktor IPG skupine Primož Polajnar. “Z inovativnimi tehnologijami, ki predstavljajo odgovore na zahteve domačih in poslovnih uporabnikov, smo dosegli izredno dober položaj na trgu. Pričakujemo, da bomo v prihodnosti nadaljevali z odličnimi rezultati.”


Prijavi napako v članku