Računalništvo, telefonija
19.11.2006 08:28

Deli z drugimi:

Share

HP objavil podatke o poslovanju v četrtem četrtletju

HP je objavil finančne rezultate za četrto četrtletje proračunskega leta 2006, ki se je zaključilo 31. oktobra 2006. Podjetje je v omenjenem obdobju zabeležilo 24,6 milijarde USD čistih prihodkov, kar predstavlja 7-odstotno rast glede na enako obdobje lani oziroma 6-odstotno rast ob upoštevanju gibanja tečajev.

Operativni dobiček po metodologiji GAAP je dosegel 1,9 milijarde USD, zaslužek na delnico po GAAP-u pa 0,60 USD (lani 0,14 USD). Operativni dobiček, ki se ne izračunava po metodologiji GAAP, je dosegel 2,2 milijarde USD. Finančni podatki, ki ne temeljijo na metodologiji GAAP, ne vključujejo stroškov reorganizacije in amortizacije nematerialnih sredstev v višini 208 milijonov USD.

“Močno leto smo zaključili z dobro rastjo prihodkov, s povečanjem marž v ključnih poslovnih segmentih in z odličnimi denarnimi prilivi iz poslovanja,” je povedal Mark Hurd, predsednik in izvršni direktor podjetja HP. “Smo na dobri poti, da postanemo še bolj konkurenčni in ustvarimo še več vrednosti za svoje delničarje.”

V četrtem četrtletju je HP v Južni in Severni Ameriki povečal prihodke za 8 odstotkov glede na enako obdobje lani. V Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki je znašalo povečanje 7 odstotkov, v azijsko-pacifiški regiji pa 6.

Čisti prihodki za celotno proračunsko leto 2006 znašajo 91,7 milijarde USD oziroma 6 odstotkov več kot leto prej ali 7 odstotkov več ob upoštevanju gibanja tečajev. Operativni dobiček po standardu GAAP znaša 6,6 milijarde USD, dobiček na delnico pa 2,18 USD (lani 0,82 USD).

HP pričakuje, da bo v prvem četrtletju proračunskega leta 2007 ustvaril prihodke med 24,1 in 24,3 milijarde USD.


Prijavi napako v članku