Računalništvo, telefonija
11.10.2015 10:47
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ukrivljen igričarski računalnik vse-v-enem

Računalnik vse-v-enem HP Envy Curved se bo zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in iger.
Računalnik vse-v-enem HP Envy Curved se bo zlahka prikupil ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin in iger.

Ukrivljeni zasloni so med uporabniki osebnih računalnikov vse bolj priljubljeni, saj je ob gledanju zaslona na sredini naša oddaljenost od sredine do stranic skorajda enaka. Ukrivljenost je podobna naravni ukrivljenosti oči, zato nas svet na zaslonu popolnoma posrka vase. Večja sta tudi kot gledanja in občutek globine, kar ustvarja skorajda tridimenzionalni učinek, to pa je še najbolj opazno pri prvoosebnih igrah, kot so dirkalne igre, igre s simulacijo letenja in strelske igre.

Ker ukrivljeni zaslon prinaša številne prednosti, so se pri podjetju HP odločili, da ga uporabijo pri pripravi novega osebnega računalnika vse-v-enem, ki sliši na ime Envy Curved. Novost bo zlahka prepričala tudi najzahtevnejše igričarje, saj je opremljena s šesto generacijo Intelovih procesorjev Skylake in zaslonom z veliko diagonalo. Novost je na voljo s procesorjem Intel Core i5 ali Core i7 in s kar 34-palčnim (86,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 3.440 x 1.440 slikovnih točk. Kupcem so na voljo še sistemski pomnilnik do kapacitete 16 gigabajtov, vgrajena grafična kartica Nvidia GeForce GTX 960A, zvočniški sistem Bang & Olufsen, spletna kamera Intel RealSense 3D in pogon Solid State (do 128 gigabajtov) v navezavi s trdim diskom (do dveh terabajtov).

Na pomnilniku ukrivljenega osebnega računalnika vse-v-enem HP Envy Curved je seveda nameščen najnovejši Microsoftov operacijski sistem Windows 10. Novost seveda ne bo poceni, saj se bodo ameriški trgovci od osnovne različice pripravljeni ločiti za preračunanih 1.590 evrov.


Prijavi napako v članku