Tablični računalniki
30.08.2012 09:46

Deli z drugimi:

Share

Google Nexus 7 na dveh gigahercih

Procesor cenovno ugodne tablice Google Nexus 7 se navija kot za stavo!
Procesor cenovno ugodne tablice Google Nexus 7 se navija kot za stavo!

Pred kratkim je težko pričakovan tablični računalnik Google Nexus 7 pristal na Stari celini. Za 199 evrov bodo kupci prejeli tablico, opremljeno s 7-palčnim oziroma 17,8-centimetrskim IPS zaslonom ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk, štirijedrnim procesorjem Nvidia Tegra 3 in vgrajenim pomnilnikom kapacitete osem gigabajtov. Zmogljivejša različica, ki je opremljena s 16 gigabajti pomnilnika, pa je 50 evrov dražja (249 evrov).

Tablični računalnik Google Nexus 7 je dovolj zmogljiv za opravljanje vsakodnevnih opravil. Za preračunavanje podatkov namreč skrbi štirijedrni procesor Nvidia Tegra 3 frekvence 1,3 gigaherce. Če vam ponujena zmogljivost ne zadošča, ga lahko brez težav pohitrite na 1,64 gighercev, in sicer z jedrom Trinity Kernel. Z uporabo jedra Clemsyn Elite Kernel lahko zmogljiv procesor pohitrite na 1,8 gigherca. Če vam zmogljivost tablice še ne zadošča, lahko procesor,verjeti ali ne, še dodatno pohitrite.

Računalniški zanesenjak iz spletnega portala Android Community je namreč dokazal, da lahko štirijedrni procesor tabličnega računalnika Google Nuxus 7 navijemo vse do dveh gighercev. Zmogljivost tablice je v merilnem programu dosegla 8.082 točk, kar je skoraj dvakrat več od mobilnika HTC One X. Z navito tablico bodo programi in računalniške igre delovali kot za stavo. Ker je procesor navit do skrajnosti, obstaja nevarnost, da tablica ne bo vedno delovala povsem stabilno. Kljub temu je nadvse neverjetno in osupljivo, kar vsega lahko tablica za slabih 200 evrov prenese.


Prijavi napako v članku