Računalništvo, telefonija
17.09.2010 06:21

Deli z drugimi:

Share

Google napovedal lastno socialno omrežje

Google je še vedno pred Facebookom, a je slednji že večkrat pokazal, da mu je lahko kos.
Google je še vedno pred Facebookom, a je slednji že večkrat pokazal, da mu je lahko kos.

Ker socialna omrežja danes uporablja že več kot pol milijarde spletnih deskarjev širom sveta in se na njih pretaka zajeten kup spletnega oglaševalskega denarja, ne preseneča, da se je zanje ogrelo celo podjetje Google. Računalniški gigant je v velikem slogu napovedal prihod socialnega omrežja, ki naj bi bilo povsem konkurenčno celo zdaleč najbolj priljubljenemu Facebooku.

To ne preseneča, saj ima Google zelo dobro osnovo, da postavi socialno omrežje, ki bo pisano na kožo še najzahtevnejšimi uporabnikov. Računalniški gigant je namreč pred kratkim prevzel podjetje Slide. To je specializirano na področju priprave tehnologij za socialna omrežja in ima izjemno bogate izkušnje z iskanjem novih načinov povezovanja ljudi. Poleg tega je Google v letošnjem letu kupil še več manjših programskih hiš, ki razvijajo tako spletne aplikacije kot igre.

Kaj vse nam bo prineslo socialno omrežje podjetja Google, bo znano kmalu. Prvi mož računalniškega giganta, Eric Schmid, je namreč napovedal prihod nove storitve še pred koncem jeseni. Na njej boste po vsej verjetnosti lahko spremljali celo aktualne in zanimive novice Računalniških novic, saj smo že sedaj prisotni na vseh večjih socialnih omrežjih. Na strani http://www.racunalniske-novice.com/socialne-mreze/ je na voljo spisek vseh socialnih omrežij in neposrednih povezav do njih.


Prijavi napako v članku