Telefoni
31.10.2012 06:13
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google najavil supermobilnik Nexus 4

Pametni mobilni telefon Google Nexus 4 ima vse adute za uspeh!
Pametni mobilni telefon Google Nexus 4 ima vse adute za uspeh!

Podjetje Google je takoj po predstavitvi tabličnega računalnika Nexus 10 odstranilo še tančico skrivnosti glede težko pričakovanega mobilnika Nexus 4. Supermobilnik je za računalniškega giganta pripravilo podjetje LG Electronics. Novinec bo zagotovo strah in trepet konkurence, saj se lahko pohvali z izjemnimi tehničnimi specifikacijami.

Pametni mobilni telefon Google Nexus 4 je kot nalašč za deskanje po svetovnem spletu, prebiranje dokumentov in predvajanje večpredstavnostnih vsebin, saj za prikaz slik uporablja zaslon True HD IPS Plus s 4,7-palčno oziroma z 11,9-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 768 točk. Zaslon je pred poškodbami zaščiten s steklom Gorilla Glass 2. Procesorske moči je tu več kot na pretek. LG je novinca namreč opremil s 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon S4 frekvence 1,5 GHz. Pri tem mu je v pomoč še sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB.

Za shranjevanje podatkov ima Google Nexus 4 na voljo 8 oziroma 16 GB vgrajenega pomnilnika (dve različici). Zajem kakovostnih fotografij in videoposnetkov omogoča digitalni fotoaparat ločljivosti 8 milijonov točk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean. Mobilnik Google Nexus 4 v »debelino« meri zgolj 9,1 milimetra in tehta borih 130 gramov.

Pametni mobilni telefon Google Nexus 4 bo 13. novembra naprodaj v ZDA, Združenem kraljestvu, Kanadi, Nemčiji, Franciji, Španiji in Avstraliji. Za 8-GB različico bo onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 230 evrov, od 16-GB različice pa se bodo trgovci ločili za preračunanih 270 evrov. Google Nexus 4 naj bi k nam prispel že konec novembra.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku