Računalništvo, telefonija
12.02.2014 09:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Glejte na svoj način z Epsonovimi pametnimi očali

Epson z Moverio BT-200 predstavlja nov pogled na svet s svojimi prvimi očali za prilagojeno resničnost, katera lahko uporabljate doma ali med gibanjem.
Odklenite moč prilagojene resničnosti z manjšim in lažjim Moverio BT-200.
Odklenite moč prilagojene resničnosti z manjšim in lažjim Moverio BT-200.

Ta očala druge generacije, osnovana na uspešnem predhodniku BT-100 so pol manjša in 58 % lažja. Tehtajo le 88 g. BT-200 odklepa brezmejen potencial prilagojene resničnosti razvijalcem, ki bodo razvili aplikacije za zasebne in poslovne uporabnike.


Prihodnost je v nosljivi tehnologiji

Novi Moverio vsebuje številne lastnosti in funkcije posodobljene resničnosti, kar omogoča digitalno okrepljen pogled na svet. Številni senzorji, ki vključujejo kamero, giroskop, GPS, kompas in merilnik hitrosti omogočajo natančno zaznavanje gibanja in sveta okoli uporabnika.

Vodja vizualnih naprav v Epson Europe Hans Dummer je povedal, »Nosljiva elektronika predstavlja pomemben sektor rasti, ki je globalno ocenjen na 6 milijard evrov v letu 2013. Predvideva se rast na 14 milijard evrov do leta 2017. Zaradi tega rastočega povpraševanja po nosljivi tehnologiji smo razvili BT-200 – edino cenovno sprejemljivo napravo svoje vrste na tržišču, ki projicira vsebine na uporabnikovo celotno vidno polje. Ne gre za izdelek, ki bo hitro izginil, saj imamo na tem področju oprijemljiv izdelek že od leta 2011.«

Aplikacije dostavljene vam

Moverio Apps Market poskrbi za najboljšo izrabo nadgradljivega odprtokodnega Android operacijskega sistema, ki uporabnikom omogoča dostop do posebej izdelanih aplikacij. Februarja bo na voljo stran za razvijalce, kjer bodo ti lahko našli vsa orodja in informacije potrebne za izdelavo aplikacij za Moverio, ki bo komercialno na voljo maja. Poleg uporabniških aplikacij lahko BT-200 služi kot učinkovito vizualno orodje v velikem številu funkcij, kot so treniranje, logistika, znanost, medicina, varnost, izobraževanja in še veliko več.

BT-200 omogoča uporabniku ekran zaznan kot 320-inčni (812 cm) qHD zaslon. Poleg prilagojene resničnosti lahko uporabniki gledajo 2D in 3D filme z integriranim Dolby Digital Plus zvokom. To omogoča nov način izkušnje iger in aplikacij. Napravo lahko nadzirate s drsnim poljem, ki podpira večtočkovni dotik. Aplikacije pa tečejo na hiter 1,2 GHz dvojedrnim procesorjem. Baterija, ki traja do 6 ur, bo poskrbela, da vam ne bo zmanjkalo energije, ko ste zunaj.

Z Internetom se lahko povežete preko WiFi povezave, prek katere lahko prenašate aplikacije z Moverio Apps Marketa na 8 GB velik notranji pomnilnik, katerega lahko s pomočjo SD kartice razširite do 32 GB. BT-200 se lahko poveže še s številnimi drugimi napravami, kar vključuje pametne telefone z Bluetooth 3.0, DLNA in Miracast.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku