Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
08.04.2024 14:00

Deli z drugimi:

Share

Glavni razlog, zakaj Ethereum ne more zlahka preseči 4 tisoč dolarjev

Ethereum (ETH) je 29. marca doživel 6-odstotni odskok od nedavnih najnižjih vrednosti, kar je bilo v tem obdobju enako 5,8-odstotnemu vzponu Bitcoina (BTC). Kljub temu okrevanju je bikovski zagon ostal skromen, kar vlagatelje, ki razmišljajo o dolgih pozicijah, poziva k previdnosti.

Tehnični kazalniki so signalizirali vse večji prodajni pritisk in kratkoročno prevladujoče medvedje razpoloženje. Nasprotno pa so devizne rezerve kazale upad, kar kaže na kopičenje žetonov.

Reakcija na ceno 3200 USD je bila pozitivna, vendar ali se bo ohranila?

ETH se je povzpel nad odpornost 3360 USD, vendar je bil njegov obseg trgovanja v zadnjih desetih dneh tako kot pri številnih drugih kriptožetonih precej majhen. Poleg tega je OBV pokazal, da je obseg prodaje prevladoval od sredine marca.

Takrat smo bili namreč priča zavrnitvi od vrednosti 4100 dolarjev. Vlagatelji si po tem udarcu še niso opomogli. Območje povpraševanja pri 3200 in 3000 USD bi moralo vsaj začasno ustaviti medvede, če se bodo cene tam znižale.

Indeks RSI je v zadnjih dveh tednih taval okoli nevtralne vrednosti 50 in ni nakazoval jasnega trenda v razvoju. Njegov premik pod nevtralno vrednost 50 v začetku tega meseca je bil zgodnji znak, da medvedi pridobivajo premoč.

Družbena prevlada se je zmanjšala

30-dnevno razmerje MVRV je bilo negativno in je odražalo podcenjeno sredstvo. Njegovo prevladujoče kroženje je 26. marca doživelo velik skok, vendar je bilo od takrat razmeroma mirno. Zato še ni prišlo do novega vala prodaje.

Graf Družbena prevlada, ki je imel od februarja trend navzgor, je padel navzdol. To je bil znak, da je vključenost v družbene medije okrog Etheruma v zadnjih tednih precej upadla.

Medtem ko Ethereum nadaljuje pot proti meji 4.000 dolarjev, širši trg kriptovalut ostaja dinamičen in medsebojno povezan. V tem kontekstu uspešna predprodaja žetona Dogecoin20, ki je nastal na platformi Ethereum, nakazuje naraščajoči trend inovacij v ekosistemu Ethereum. 

Ta razvoj poudarja ključno vlogo platforme Ethereum kot temelja za ustvarjanje in zagon različnih projektov kriptovalut, kot je Dogecoin20, ki izkoriščajo njeno robustno infrastrukturo in podporo skupnosti. 

Obiščite predprodajo Dogecoin20

Predprodaja Dogecoin20 je pred začetkom prodaje na Uniswap zbrala 10 milijonov dolarjev

Predprodaja Dogecoin20 (DOGE20) je presegla pričakovanja, saj so vlagatelji pred uvrstitvijo na Uniswap zbrali več kot 10 milijonov dolarjev.

Ker se povpraševanje po žetonu, ki temelji na Ethereumu, vsak dan povečuje, vlagatelji z zanimanjem pričakujejo, kako se bo DOGE20 odrezal, ko bo prihodnji mesec debitiral na prostem trgu.

Začetek prodaje na Doge Day povzroča čedalje večje navdušenje

Predprodaja Dogecoina je uspešno dosegla zgornjo mejo 10 milijonov dolarjev. Vendar pa razvijalci ponujajo še zadnjo priložnost, da se zapozneli uporabniki vključijo po ceni 0,00022 dolarja za žeton, preden se izvede kotacija na Uniswap.

Z zalogo 140 milijard žetonov, od katerih je bilo 10 % namenjenih zagotavljanju likvidnosti, želi Dogecoin20 že od začetka spodbujati nemotene pogoje trgovanja.

Njegov protokol stav, ki ga poganja Ethereum, in blagovna znamka, navdihnjena z Dogecoinom, sta naletela na odmev pri vlagateljih in pomagala razvijalcem pri zbiranju sredstev.

Dogecoin20 se pripravlja na svoj začetek prodaje 20. aprila, ki ga številni navdušenci nad kriptovalutami imenujejo “dan Doge”. Nekateri vlagatelji domnevajo, da bi se lahko vrednost DOGE20 zaradi njegove privlačnosti povečala zaradi pričakovanega porasta špekulacij v zvezi s tem neuradnim praznikom.

Pričakovanje je razvidno iz številk, saj se je kanalu Dogecoin20 na Telegramu pred debitiranjem na Uniswapu pridružilo že več kot 4.800 posameznikov. Glede na to, da gre za enega izmed najboljših memecoinov v letu 2024, bi se lahko ta močna podpora skupnosti izkazala za ključno pri oblikovanju poti dolgoročnega uspeha projekta.

Obiščite predprodajo Dogecoin20

Kaj je razlog velikega povpraševanje po DOGE20?

Čeprav projekt Dogecoin20 očitno črpa navdih iz prvotnega Dogecoina, si prizadeva ustvariti lastno pot z zagotavljanjem uporabnosti, ki temelji na veriženju blokov.

Glavna značilnost žetona Dogecoin20 je njegov protokol stakinga, ki imetnikom omogoča, da zaslužijo pasivne nagrade samo zato, ker imajo žeton.

Zdi se, da spodbude delujejo, saj so vlagatelji, ki želijo izkoristiti ugodnosti, zastavili že 26,3 milijarde žetonov DOGE20.

To pomeni, da Dogecoin20 ni le še en špekulativni žeton, temveč sredstvo, ki že od prvega dne ustvarja prihodek. Dogecoin20 se še dodatno razlikuje po svoji strukturi tokenomike, ki v nasprotju z inflacijskim modelom Dogecoina vključuje fiksno zgornjo mejo ponudbe.

Zgodnji vlagatelji upajo, da bo zaradi tega DOGE20 dolgoročno pridobil prednost v smislu rasti cene. Ekipa projekta Dogecoin20 je tudi naročila, da pametne pogodbe projekta v celoti revidirajo strokovnjaki za varnost veriženja blokov Coinsult, kar še povečuje raven preglednosti.

Ali bo DOGE20 ponovil bikovsko serijo svojega predhodnika?

Dogecoin20 je v predprodaji dosegel uspehe v času, ko širši trg meme kovancev ne kaže znakov ohlajanja.

Skupna tržna vrednost sektorja zdaj znaša 60 milijard dolarjev, kar kaže na vse večje povpraševanje po memecoinih. Obseg trgovanja je še bolj impresiven, saj je bilo samo v zadnjih 24 urah zabeleženih več kot 9,4 milijarde dolarjev transakcij z meme kovanci.

Medtem ko navdušenci nad Ethereumom spremljajo gibanje njegove cene, pričakovanje v zvezi s prihajajočim zagonom projekta Dogecoin20 poudarja stalno sinergijo med ethereumom in nastajajočim digitalnim premoženjem, ki temelji na njegovi verigi blokov.

Obišćite predprodajo Dogecoin20


Vsebina članka ni predmet finančnega svetovanja ali priporočilo za nakup/prodajo kriptovalut. Vse informacije so podane izključno v izobraževalne namene. Omemba posamičnih investicijskih instrumentov, kriptovalut, delnic, skladov, plemenitih kovin, je lahko vključena le zaradi opisa ideje ali izobraževalnih namenov. Podjetje Finixio ne priporoča posamičnih finančnih instrumentov in ni finančni svetovalec, borzni posrednik ali registrirani investicijski svetovalec.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Finixio.
Vas zanima več iz te teme?
Bitcoin kriptovalute


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več