Računalništvo, telefonija
12.07.2019 06:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Generacija Z ne uporablja Facebooka!

Facebook uporablja le še 31,2 odstotkov pripadnikov generacije Z.
Facebook uporablja le še 31,2 odstotkov pripadnikov generacije Z.

Generacije se v družbi zamenjajo približno na dvajset let. Mediji so zadnje čase najbolj opevali generacijo milenijcev, v zadnjem času pa prihaja vse bolj v ospredje nova generacija, imenovana generacija Z. Tu gre za mlade, rojene med letoma 1995 in 2010, njihova značilnost pa je ta, da so odrasli z mobilnimi napravami. To dejansko pomeni, da so neprestano priključeni na svetovni splet in so zaradi tega izjemno vešči in vajeni komuniciranja na družbenih omrežjih.

Ker je generacija Z deležna vse več pozornosti, so zanesenjaki spletnega portala Business Insider opravili raziskavo o njihovem odnosu do družbenih omrežij, pri čemer je šlo tu za 1.884 ameriških državljanov starosti od 13 do 21 let. Raziskava je pokazala, da se mladi vse bolj izogibajo družbenemu omrežju Facebook, saj ga je nedavno prenehalo uporabljati kar 30 odstotkov anketirancev. Kanadske aplikacije za sporočanje Kik Messenger ne uporablja več 29,7 odstotkov anketirancev, programske opreme za neposredno sporočanje pa ne več uporablja nekaj manj kot četrtina vprašanih.

Raziskava spletnega portala Business Insider pa je po drugi strani pokazala, da kar 69,6 odstotkov pripadnikov generacije Z uporablja družbeno omrežje Instagram. Na drugem mestu presenetljivo najdemo spletni portal YouTube, saj nanj prisega kar 62,5 odstotkov anketirancev. Tretje mesto je z 51,3-odstonim deležem zasedlo družbeno omrežje Snapchat, medtem ko na nekaj priljubljeno družbeno omrežje Facebook prisega le še 31,2 odstotkov pripadnikov generacije Z.


Prijavi napako v članku