Telefoni
25.12.2013 14:36

Deli z drugimi:

Share

Geeksphone Revolution: Android in Firefox OS pod eno streho!

Pametni mobilni telefon Revolution podjetja Geeksphone naj bi bil prvi, na katerega bo mogoče namestiti tako mobilni operacijski sistem Android kot Firefox OS. Novost, ki bo dovolj zmogljiva za opravljanje vsakodnevnih opravil kot prosti čas, naj bi bila naprodaj še pred pomladjo.
Pametni mobilni telefon Geeksphone Revolution bo poganjal tako Android kot Firefox OS!
Pametni mobilni telefon Geeksphone Revolution bo poganjal tako Android kot Firefox OS!

Podjetje Geeksphone je razkrilo, da bo njihov inovativni pametni mobilni telefon Revolution naprodaj še pred naslednjo pomladjo, čeprav je bil sprva najavljen že za konec leta 2013. Novost bo navdušila tako privržence mobilnega operacijskega sistema Android kot Firefoxa OS, saj bosta na njem nameščena oba odprtokodna operacijska sistema. Mobilnik Revolution bo za nameček še dovolj zmogljiv, da ga bomo lahko uporabljali tako za opravljanje vsakodnevnih opravil kot prosti čas.

Iz doslej razkritih podatkov o strojni opremi novosti je razvidno, da bo ta za preračunavanje podatkov uporabljal Intelov procesor Atom Z2560 frekvence 1,6 gigahercev, medtem ko bo za prikaz slik na voljo 4,7-palčni (11,9-centimetrski) zaslon IPS ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk. Za zajem fotografij bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, dovolj dolgo avtonomijo delovanja pa mu bo zagotavljala baterija kapacitete 2.000 miliamper ur. Podjetje Geeksphone ob tem zagotavlja, da bo novost cenovno dostopna širšemu krogu uporabnikov storitev mobilne telefonije.


Prijavi napako v članku