Telefoni
04.07.2017 08:46

Deli z drugimi:

Share

Galaxy Note 8 ima drago skrivnost

Koncept
Koncept

Vsi oboževalci Samsunga, za vas imamo novo slabo novico. Po tem, ko je s strani zanesljivega vira prišla potrditev, da Samsung Galaxy Note 8 ne bo opremljen z”in-screen” čitalcem prstnih odtisov, sedaj prihajajo informacije o tem, da bo novi Samsungov telefon še dražji kot je bilo sprva mišljeno.

Glede na informacije neimenovanega uradnika Samsung Electronics, korejska spletna stran Osen razkriva ceno Galaxy Note 8 (64GB). Ta naj bi se začela pri preračunanih 960 eur, kar je skoraj 250 eur več kot Galaxy S8 (64GN) in 115 eur več kot iPhone 7 Plus (256GB). Zagotovo slabe novice za vse tiste, ki ste že nestrpno čakali na prihod novega Samsunga.


Po pisanju spletne strani Osen, bo Samsung predstavil tudi 128GB model, ki pa naj bi bil še dražji. Višina cene je po njihovem mnenju odvisna od določenih komponent, ki jih bo Samsungov Galaxy Note 8 vseboval, vendar dodatnih podrobnosti o teh specifičnih komponentah niso pisali. Zanimivo je morda izpostaviti eno primerjavo, in sicer bo iPhone 8 prav tako najdražji iPhone kdajkoli narejen, vendar je cena Applove naprave zrasla zaradi integracije tehnologije “Touch ID” v ekran telefona. To tehnologijo Note 8 ne bo vseboval in ravno na tej točki na Samsung leti največ kritik. Kljub negativnim informacijam za vse ljubitelje Samsunga, obstaja nekaj dejstev, ki vseeno pomirjajo.

Osen potrjuje, da bo Samsung, kljub modelu z 128GB pomnilniškega prostora, omogočal razširitev z microSD kartico. Galaxy Note 8 bo javnosti uradno predstavljen 26. avgusta, kar je sicer isti mesec kot njegov zloglasni predhodnik, vendar so tako govorice o zamudi Samsunga ovržene. Samsung bo obdržal nekaj prednosti pred Applom, ki s svojim tradicionalnim datumom v septembru ne spreminja strategije za prihod novega iPhona.

Kljub temu, da smo o tem že pisali, je mogoče potrebno še enkrat spomniti na nekaj tehničnih specifikacij, ki bodo krasili Samsung Galaxy Note 8. Gre za Samsungov prvi premium pametni telefon z dvojno kamero, na voljo bo 6GB RAM-a (50% več kot pri modelu Galaxy S8), opremljen bo z masivnim 16-centimetrskim Infinity ekranom, celotno napravo pa bo poganjal eden najboljših procesorjev Snapdragon ali Exynos (odvisno od kraja bivanja).

Ali bo Samsungu uspelo, da z novim telefonom konkurira prenovljenemu iPhonu 8? Bo Galaxy Note 8 dovolj dober, da se postavi po robu Googlovemu Pixel 2? Vsekakor bo zanimivo še naprej spremljati “bitko” največjih, za Samsung pa bo za začetek mogoče že uspeh, da ob tej ceni preživi prvih nekaj mesecev brez tehničnih težav.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku