Računalništvo, telefonija
01.03.2011 16:02
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujitsujev brezžični monitor

Fujitsu je na CeBIT-u 2011 v Nemčiji predstavil prvi monitor na svetu, ki je popolnoma brez kablov
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.
Z novim ETERNUS-om CS bodo vaši podatki na varnem.

Fujitsu je v Nemčiji predstavil delovno študijo prvega monitorja na svetu, ki je popolnoma brez kablov. Vodilni Evropski ponudnik IT rešitev pričakuje, da bo z izdelovanjem prodajnega brezžičnega zaslona z inovativno tehnologijo SUPA (Smart Universal Power Access) začel naslednje leto.

Fujitsujev prototip zaslona uporablja tehnologijo, ki so jo znotraj projekta nemškega ministrstva za gospodarstvo razvili Inštitut Fraunhofer in partnerji. Brezžični zaslon je popolnoma prenosljiv, brez kablov in je tudi prvi zaslon na svetu, ki preko brezžične tehnologije zagotavlja oboje – signal in napajanje monitorja.

Brezžični, 22-inčni Fujitsujevi zasloni se napajajo s pomočjo tehnologije SUPA (Smart Universal Power Antenna) in prejemajo energijo preko indukcijskega magnetnika na oddajniku antene. Ta je lahko vgrajena v pisalne mize ali opažne plošče v pisarnah. Pametna antena je koncentrirana na enem mestu, tehnologija pa je popolnoma varna – kot indukcijska plošča v kuhinji ali električen polnilec za zobno krtačko. Zaslon prejema sliko od osebnega računalnika ali prenosnika, in sicer preko brezžičnega USB-ja, pri čemer sta lahko brezžični zaslon in računalnik drug od drugega oddaljena do 10 metrov.

Futuristična pisalna miza razstavljena na sejmu CeBIT je opremljena tudi z brezžičnim zaslonom, ki ga je oblikovalo pohištveno podjetje Euskirchen. Oblikovalsko podjetje bo prejelo nagrado za oblikovanje Universal Design Award 2011. Nagrada za kategorijo “Consumer Favorite” bo predana ob 12. uri v sredo, 2. marca na CeBIT-u v dvorani 19.

Rajat Kakar, starejši podpredsednik delovnih sistemov pri Fujitsu Technology Solutions pravi: “Predstavitev prvih modelov naših zaslonov z LED osvetlitvijo, ki bodo uporabljali brezžično tehnologijo napajanja, načrtujemo v naslednjem letu. To je še ena tehnološka inovacija družbe Fujitsu, ki sledi 0-Wattnim osebnim računalnikom in zaslonom. Pri delovanju in v kvaliteti slike ni nikakršnih razlik – razen dejstva, da smo kablom pomahali v slovo.”

Obiskovalci CeBIT-a bodo brezžični zaslon našli na Fujitsujevi stojnici F15 v dvorani 15.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku