Tiskalniki in skenerji
04.02.2010 14:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujifilm predstavil prvi tiskalnik tridimenzionalnih fotografij

Neposredno tiskanje tridimenzionalnih fotografij bo kmalu postalo resničnost!
Neposredno tiskanje tridimenzionalnih fotografij bo kmalu postalo resničnost!

Podjetje FujiFilm je v lanskem decembru najavilo razpoložljivost posebne različice digitalnega fotoaparata, ki je kot prvi omogočal zajem tridimenzionalnih fotografij in celo filmskih posnetkov. Digitalni fotoaparat Fujifilm FinePix Real 3D V1 fotografirane predmete umesti v tridimenzionalni prostor s pomočjo dveh tipal CMOS ločljivosti 10 milijonov točk in dveh visokokakovostnih optičnih leč. Ker gre digitalni fotoaparat FinePix Real 3D V1 v prodajo za med, so se vodilni podjetja Fujifilm odločili, da bodo na trg kmalu pripeljali tudi namenski tiskalnik tridimenzionalnih fotografij.

Šlo bo za napredni tiskalnik 3D Print System, ki bo tridimenzionalne fotografije termalno tiskal neposredno na lečast papir. Za tiskanje kakovostnih 3D fotografij bosta skrbeli napredni tehnologiji podjetja Fujitsu, in sicer “Image Intelligence” in “3D Image Processing“. Tiskalnik bo meril kar 45 x 43 x 90 centimetrov in bo omogočal termalno tiskanje tridimenzionalnih fotografij na lečast papir velikosti 10,2 x 15,2 centimetrov, 12,7 x 17,8 centimetrov oziroma 15,2 x 22,9 centimetrov.

Podjetje Fujifilm naj bi prvi tiskalnik tridimenzionalnih fotografij 3D Print System najprej ponudilo v prodajo na Otoku. To naj bi se zgodilo predvidoma v začetku letošnjega poletja. O njegovi dobavljivosti drugod po Stari celini in o njegovi maloprodajni ceni pa je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku