Računalništvo, telefonija
06.10.2011 08:27

Deli z drugimi:

Share

Formula 1 na dosegu vaše roke

Kar je  TM Wathog HOTAS  za ljubitelje simulacije letenja, je ta Trhustmasterov volan za vse ljubitelje Codemasterjeve simulacije F1.
Kar je TM Wathog HOTAS za ljubitelje simulacije letenja, je ta Trhustmasterov volan za vse ljubitelje Codemasterjeve simulacije F1.

Za prvi trenutek smo mislili, da je Thrustmasterjeva odločitev, da napravi repliko krmilne palice in stopalke za plin pilotske kabine modela A-10 Warthog, odmik od običajne filozofije podjetja, a nas je predstavitev Ferrarijevega F1 krmilnega dodatka, povsem demantirala. Thrustmaster se je očitno odločil vsem v igralni industriji pokazati, kako se izdelujejo realistične replike krmilnih sistemov, ki delujejo brez kompromisov.

Govora je o repliki krmilnega sistema Ferrari 150 Italia, ki je namenjen nadzornemu sistemu T500 RS, kjer obstoječi generični volan, pač ne daje tistega pravega občutka. Zahvaljujoč edinstvenemu mehanizmu Quick Release, je volan mogoče zamenjati v le nekaj sekundah, seveda če so vaše roke vsaj nekoliko bolj spretne. Omejena naprava se lahko uporablja na dva načina – prvi, ki je združljiv tako s PC in PS3 (13 aktivnih gumbov in 3 D-padi) ali naprednim načinom, ki se uporablja samo za PC, s 25 aktivnimi gumbi in enim D-padom.

Prodaja se je začela v oktobru, cena volana pa znaša 200 ameriških dolarjev (k temu je treba dodati še ceno za krmilno enoto Thrustmaster T500 RS), kar glede na prikazano kakovost ni prav veliko. Na Thrustmasterjevih spletnih straneh so navedli, da je pred uporabo krmila Ferrari F1, potrebno nadgraditi firmware krmilne enote T500 RS.


Prijavi napako v članku